Bouwen aan de consultants van morgen

De consultancy wereld evolueert snel en in een economie waar digitale transformatie hot is, zijn consultants hard nodig. Klein detail, de job van consultant staat niet of zelden in een curriculum. Daarom investeren we met Ad Ultima Group graag in de opleiding van talentvolle jongeren. In samenwerking met het hoger onderwijs geven we er gastcolleges. Er bestaat immers geen betere leerschool dan de praktijk zélf.

Dynamics 365 aan HoGent studenten bedrijfsmanagement

Een concreet voorbeeld zijn de introductie sessies rond Dynamics 365 in Hogeschool Gent. Studenten uit een economische studierichting kunnen intekenen op deze sessies en krijgen er inzichten vanop de werkvloer.

Marc Asselberg – docent aan Hogeschool Gent – legt uit waarom deze sessies zo belangrijk zijn:

“Zelf kom ik uit de industrie met een rol als CIO in de laatste 10 jaar. Daar kreeg ik ook te maken met ERP en CRM projecten. Bij de meeste bedrijven is het ondertussen duidelijk dat je best je bedrijfsprocessen aanpast aan het pakket in plaats van omgekeerd. Daar gaat men op school niet altijd vanuit. Deze sessies laten de studenten met een business bril kijken naar technologie.

Wij werken aan de ‘T-shape professional’. We proberen geen studenten af te leveren die technisch zijn in één richting maar zich bewust zijn van hun omgeving en voldoende business inzicht gaan ontwikkelen.”

Wim van Hoorde is al 20 jaar consultant en kent het klappen van de zweep:

“Studenten verwachten al snel een technische uitleg bij het horen van Dynamics 365. Maar dat is niet volledig correct. Je moet je als consultant eerst de vraag kunnen stellen wat het probleem van de klant is. En hoe je dit op de beste manier kan oplossen. Daarna ga je met Dynamics 365 en aanvullende tools aan de slag.”

“Consultant zijn is een goed samenspel tussen soft en hard skills. De communicatie met verschillende stakeholders is cruciaal om goed werk af te leveren. Werk dat valt binnen de verwachtingen van de klant én je eigen werkgever. Daarnaast heb je uiteraard hard skills nodig om technologie te begrijpen en op te zetten bij de klant.”

Het aanwerven van een consultant is een investering

Als startend consultant is het niet evident om meteen mee te draaien in een snel veranderende wereld met hoge verwachtingen. Christophe Catry, Career Director bij Ad Ultima Group erkent die uitdaging:

“Wanneer iemand bij ons start, zorgen we ervoor dat die persoonlijk begeleidt wordt. Er wordt ook een opleidingsprogramma uitgestippeld dat ruimte laat voor persoonlijke groei en individuele interesses. Dat zorgt voor een extra tijdsinvestering bij onze collega’s, maar het is dé manier om duurzame en kwalitatieve dienstverlening te blijven bieden aan onze klanten.”

 

Werken bij Ad Ultima Group als consultant?

Bekijk onze openstaande vacatures op www.careers.adultimagroup.com