“De Kick-Start Academy heeft onze mindset rond kennisdeling beïnvloed”

Ad Ultima Group zet maximaal in op opleiding en training voor al haar consultants. In onze kennisindustrie is het onze verantwoordelijkheid en prioriteit nummer één dat onze collega’s kunnen beschikken over continue opleiding, training en tools tot het opbouwen van kennis. Elke werknemer moet alle kansen krijgen om zich te kunnen ontwikkelen. Zelfs buiten zijn of haar vakgebied.

Drie jaar geleden werd bij het consultancy bedrijf Ad Ultima Group de Kick-Start Academy opgericht. Een op maat gemaakt trainingsprogramma die jonge talentvolle schoolverlaters opleidt en klaarstoomt naar een volwaardige rol als consultant binnen het bedrijf. De integratie van onze consultants die de Academy doorlopen, intern en bij onze klanten is verbluffend. De Kick-Start Academy heeft de algemene mindset (op groepsniveau) rond kennis, kennis delen en kennis integratie sterk beïnvloed. Een boost om verder te kijken naar een 360° open leeromgeving.

Ons academy traject bestaat dit jaar uit maar liefst 42 (!) workshops, praktijksessies en seminaries.

Voor elke nieuwe werknemer is er een volledig onthaalprogramma voorzien. Dit start al voor de opstart, waarbij nieuwe collega’s duidelijk weten wat er op het programma zal staan bij de opstart en wie hen zal opvangen. De eerste dagen krijgen zij een welkomstsessie, inzicht in de bedrijfsstructuur, waarden en processen en zorgen we dat zij volledig geïnstalleerd aan de start kunnen.

Een Open University voor ál onze collega’s

Daarnaast, is er is een Open University traject opgericht voor al onze consultants. Zo wordt het zeer ruime trainingsaanbod van de Kick-Start Academy opengesteld voor de ganse organisatie. Nu kunnen alle consultants en zelfs onze interne divisies zoals marketing, sales en shared services trainingen meevolgen in dit traject. Via een persoonlijk opleidingsplan wordt samen met elke werknemer gekeken welke behoeften rond opleiding en training we elk jaar kunnen invullen. Doorstromen of doorgroeien naar een nieuwe functie of een andere divisie is bij ons ook altijd mogelijk en wordt door het gebruik van deze duurzame opleidingspaden mogelijk gemaakt.

Op ons jaarlijks Summer Event leerden collega’s elkaars klanten kennen.

 

Een intense carrièrestart dankzij de Kick-Start Academy

Op 3 september 2018 startte de derde editie van onze Kick-Start Academy. Ons academy traject bestaat dit jaar uit maar liefst 42 (!) workshops, praktijksessies en seminaries. Dit gaat van technische training tot training over specifieke bedrijfsprocessen, een klantencase, project methodologie maar evengoed soft skill training rond time management, presentatievaardigheden en de klant goed leren begrijpen. Voor elke nieuwe collega wordt een programma op maat gemaakt met sessies die bij zijn of haar competenties aansluiten. Daarnaast krijgt elke collega een peter aan zijn of haar zijde die zorgt voor een succesvolle integratie op de projecten bij onze klanten. Dit peterschap stopt niet na de 4 maanden durende academy. We merken dat onze peters/meters een duurzame vertrouwenspersoon en sparringpartner worden die het eerste en zelf het tweede jaar binnen ons bedrijf een belangrijke rol zal opnemen voor nieuwe collega’s.

De eerste “school” dag voor onze derde Kick-Start klas. 

Dit hoeft zeker niet als éénrichtingsverkeer gezien te worden: al onze peters en meters geven aan ook heel veel op te steken van de nieuwe collega’s die zij begeleiden. Zo wordt het een win – win voor iedereen. Het Kick-Start team werkt ook samen aan een volledig praktijkgerichte business case en zorgt dat competenties als organiseren, analyseren, samenwerken en presenteren al snel worden getraind. Tenslotte, zorgen wij ook dat elke consultant gecertificeerd wordt. De kers op de taart voor een intens traject die de schoolverlaters bij Ad Ultima Group volgden.

Voor wie interesse heeft in consultancy en houdt van levenslang leren,
neem gerust al contact op voor een plaatsje in onze Kick-Start Academy 2019!