Eerste “schooldag” voor 10 Kick-Starters bij Ad Ultima Group

Jaargang twee is een feit voor de Kick-Start Academy. Het opleidingstraject van de Kortrijkse IT-dienstverlener Ad Ultima Group zorgde vorig jaar al voor de snelle integratie en opleiding van pas afgestudeerden. Na een drie maand durende opleiding intern, groeien de nieuwe werknemers snel in hun rol als consultant. Na een grote maand mogen ze al meedraaien op projecten van klanten onder de hoede van een peter of meter.

Ook de meer dan 200 huidige werknemers profiteren mee van deze nieuwe instroom.


Met Ad Ultima Group investeren we sterk op groei. Zowel intern als extern. Bovenaan onze prioriteiten staat het uitdragen van onze visie en missie. We willen mensen meekrijgen in ons groeiverhaal waarin wij een langetermijnspeler willen zijn voor onze klanten, maar ook voor elke nieuwe collega die bij ons aan boord komt. We investeren daarom des te meer in lokale aanwezigheid, face-to-face contact, netwerking en het opbouwen van persoonlijke banden.”
– aldus Lies Verbauwhede, HR-business partner bij Ad Ultima.

“Een intensieve aanwezigheid op de vele job- en studentenbeurzen alsook de kennismakingsavonden die wij organiseren in ons bedrijf maken hier zeker deel van uit. Het was spannend om te zien of we ook dit jaar 10 geëngageerde studenten warm konden maken voor een engagement binnen onze groep. Dit jaar hadden we gelukkig onze collega’s mee van de vorige jaargang om hun ervaringen te delen op jobbeurzen over het ganse land. Het is voor elk bedrijf immers knokken dezer dagen om de instroom van hoogopgeleide jongeren te verzekeren.

Het is voor elk bedrijf immers knokken dezer dagen om de instroom van hoogopgeleide jongeren te verzekeren.

Op 4 september startten 10 high potentials nu ook hun opleiding in het hoofdkantoor van Ad Ultima Group in Kortrijk. Op die “eerste schooldag” kregen ze alle nodige info om zich comfortabel te voelen tussen hun nieuwe collega’s. Alle zorgen omtrent administratieve en praktische zaken waren zo meteen van de baan. Op het einde van de dag mocht elk van hen de sleutels in ontvangst nemen van hun bedrijfswagen en zijn ze pas écht vertrokken voor het stevige traject van drie maanden.

Open University

Tijdens de eerste maand Kick-Start opleiding worden er meer dan 40 workshops en sessies gegeven over breed uiteenlopende onderwerpen. Van technische sessies data migratie tot het praktisch uitwerken van een business case. Het perfecte aanknopingspunt om ook voor alle andere collega’s de deuren open te zetten naar een septembermaand vol kennisverbreding- én deling… een echte ‘Open University’.

Lies: “Permanente vorming van onze collega’s staat hoog op de agenda. Ook voor de meer ervaren rotten binnen ons bedrijf of nieuwe senior profielen die net bij ons zijn gestart, is het een grote meerwaarde om sessies hieruit te kunnen meepikken en up-to-date te blijven. Op die manier leren ook onze collega’s elkaar beter kennen en integreren onze nieuwe werknemers sneller. Dankzij het grote engagement van al onze werknemers zijn we in staat om dit open universiteitstraject waar te maken en onze positie verder te versterken op de markt.”

De Kick-Start Academy kan je wekelijks volgen via ons Youtube kanaal: