Heeft u al een app?

Mobiele apparaten beheersen ons leven. Analisten zoals Gartner en Forrester voorspellen dan ook dat het gebruik van zakelijke apps de komende jaren exponentieel zal groeien. Mobiele business apps zorgen niet alleen voor een nuttige aanvulling op de werkomgeving, ze zijn ook een goede manier om informatie uit te wisselen tussen verschillende partijen zoals prospecten, klanten, partners en medewerkers.

Volgens Brecht Verduyn van Qlaro leiden zakelijke apps naar meer efficiëntie, tijdswinst, een betere service en zelfs product- of diensteninnovatie. Business apps kunnen volgens hem een meerwaarde betekenen voor uw bedrijf. Mits ze goed doordacht tot stand komen.

Een appklare oplossing voor elk probleem

Op de klantendag van de Ad Ultima Group sprak Brecht Verduyn (Qlaro) het publiek toe met een sappig West-Vlaams accent. Hij stelde meteen gerust door te wijzen op de app Iedereen West-Vlaams. “Voor elk probleem is er tegenwoordig een mobiele oplossing. Consumenten zijn dit principe intussen gewoon en bedrijven worden dus meer dan moreel verplicht om ook hun unieke oplossing in app-vorm aan te bieden. Zo bieden wij bijvoorbeeld met de Qlaro-app de slimste weg naar daadkrachtig inzicht in je bedrijfscijfers  (budgetvriendelijk, gebruiksvriendelijk en doeltreffend)”, aldus Brecht Verduyn.

Een app geeft de gebruiker duidelijkheid: elke tool heeft een duidelijke functie. Applicaties kunnen overschakelen naar elkaar, maar de ervaring leert dat gebruikers graag een specifieke nood voldoen met een simpele app.

Bedrijfsapplicaties zoals ERP en CRM voorzien in een zeer uitgebreid aantal functies wat hen ook vaak complex maakt. Bedrijfsapps focussen op het invullen van een specifieke nood. Ze voorzien beperkte maar heel gerichte functionaliteit met een zeer hoge gebruiksvriendelijkheid. Ze stellen de gebruiker centraal. Je kan a.h.w. stellen dat bedrijfsapps gebruiksvriendelijke en doelgerichte meerwaarde bieden bovenop je bedrijfskritische back-bone systemen.

Financiële voordelen

“Apps hebben wel degelijk een grote impact op de overlevingskansen van een bedrijf”, zegt Brecht Verduyn, “Een app kan een bedrijf doen groeien door de klantentevredenheid te stimuleren, een extra service te bieden en het engagement te verhogen. Een app vereenvoudigt ook een aantal processen, waardoor de efficiĂ«ntie verhoogt en men dus tijd en kosten bespaart. Hierdoor kan men inzetten op innovatie en groei.”

Een app is daarnaast een prima middel om directe en indirecte feedback te verzamelen. De eindgebruiker geeft onbewust aan welke functies hij al dan niet wil gebruiken. Aan de hand van de gegevens die de app oplevert, kan men het product en de service bijschaven en op die manier een slimme organisatie creëren.

Bovendien hoeft een app helemaal geen dure investering te zijn, zo lang je voortbouwt op de bedrijfskritische bedrijfssoftware die je al bezit “De twee belangrijkste voorwaarden om een succesvolle app af te leveren, is dat je het pragmatisch aanpakt en dat de bedrijfs-app ontwikkeling kadert binnen een ruimere bedrijfs- en digitale strategie”, voegt Brecht Verduyn toe.

Bezint eer ge begint

“Mobiliteit betekent niet hetzelfde brengen op een ander scherm”, waarschuwt Verduyn, “een app moet aan een andere nood tegemoet komen dan bijvoorbeeld je website. Denk goed na waarom een klant of medewerker een specifieke functie via een mobiele app zou willen gebruiken.”

Een app moet dus voldoen aan een welbepaalde nood, een specifieke vraag beantwoorden. “Vertrek daarom vanuit de gebruikservaring”, zegt Verduyn, “uiteraard moet een app gemakkelijk te gebruiken zijn, maar ga eerst na waarom iemand deze app zou gebruiken, pas de functionaliteit ervan aan vanuit de gebruiker, in plaats van die iets op te leggen.”

Ten slotte drukt Brecht Verduyn ons op het hart dat een app ook voor het bedrijf iets moet opleveren: “Denk op voorhand na over welke data je uit die app wil halen. Connecteer, automatiseer en werk efficiĂ«nt. Op die manier kan een app een echte meerwaarde betekenen voor je bedrijf.”