Ad Ultima Group Customer Connection Day 2015: Onze visie in één duidelijke infographic

PrintVan digitale disruptie tot stoppen met IT-projecten; geef deze infographic een centrale plaats in uw bedrijf en gebruik hem als elevator pitch om de digitale transformatie te positioneren. Want laat één ding duidelijk zijn: digitale transformatie is alles of niets – nu of nooit. Dit visuele hulpmiddel drukt iedereen die daar nog aan twijfelt met de neus op de feiten.

Van disruptie naar digitale dienstbaarheid

Disruptie aangrijpen als een kans tot groei in plaats van een bedreiging, is een kunst. Wie de disruptie negeert of eromheen probeert te werken, verliest op lange termijn altijd. “Digital disruption is real. Expect a smack in the face”, stelt Jo Caudron, “zet digitale disruptie om in transformatie door je businessmodel grondig te herschrijven.” Hierbij moet je op allerlei manieren inzetten op de klant, want uiteindelijk vervult de nieuwe technologie een behoefte bij de klant en zorgt het meestal voor nieuwe dienstverlening. Ook de apps waar Brecht Verduyn het over had, leveren vaak een nieuwe dienst aan de eindklant.

Die eindklant communiceert steeds directer met het bedrijf waar hij zaken mee doet, alleen al door zijn gedrag meetbaar te maken. Dankzij die directe input en de opkomst van het Internet of Things, zijn big data en deep learning aan een opmars bezig in alle sectoren. Wie nu al het onderscheid wil maken in zijn bedrijfsvoering, stelt de IT-afdeling niet meer apart van de rest, maar voert een doordachte digitale strategie voor alle bedrijfstakken. “Bedrijven die hun concurrenten het nakijken willen geven, zullen op een doordachte en creatieve manier met al hun extra klantengegevens moeten omgaan”, zegt Filip Bossuyt, “daarbij moet technologie een tool zijn, geen doel.”

IT als transversale kracht

Het lijkt contradictorisch, maar het was de belangrijkste boodschap van de Ad Ultima Group Customer Connection Day 2015. U zou moeten stoppen met IT-projecten. IT mag niet losstaand gezien worden, maar moet over alle aspecten van het bedrijf gaan, daar waren alle sprekers het over eens. De oplossing is dus om alleen nog businessprojecten op te zetten, ondersteund door IT.

Download hier de bijhorende infographic