Digitale transformatie staat of valt met het management

Ik zal meteen met de deur in huis vallen… als het management niet betrokken is bij digitale transformatie, dan zal het bedrijf nooit slagen in haar opzet.

Waarom niet? Zonder de visie en de begeleiding van het management zullen afdelingen die nu reeds buigen onder veel werk zichzelf niet automatisch herorganiseren ten voordele van iemand anders.

Digitale transformatie betekent andere processen en enorme winst op vlak van ROI, maar dit zijn meestal geen zichtbare kosten. Zolang er tussen werknemers onderling geen facturen verstuurd worden, zit die kost verborgen onder de maandelijkse uitbetaling van lonen.

Nu is het moment

Als bedrijven dit of volgend jaar niet starten met een duidelijk digitaal transformatieplan zullen ze tegen serieuze problemen aanlopen. De technologie is rijp genoeg om ingezet te worden en binnen 3 jaar komen heel wat bedrijven met nieuwe manieren van bedrijfsvoering. De bedrijven die niet begonnen zijn, zullen plots de noodzaak zien. Maar men vergeet dat die transformatie daar reeds 2 jaar bezig is! Probeer dan maar eens die achterstand in te halen terwijl de concurrentie opnieuw niet stil staat.

Think big, start small

Ad Ultima Group werkt altijd met een Quickscan. Wij komen niet binnen om een algemene presentatie te geven en ergens in de wolken de grote lijnen uit te tekenen. We tonen kort even de algemene tendensen in de markt en op basis van dat gesprek voelen we aan of het bedrijf voldoende geïnteresseerd is om de volgende stappen te gaan zetten. Is dit van toepassing? Dan doen we een Quickscan.

Tijdens een Quickscan gaan we praten met verschillende mensen. Zowel in het management, de productieafdeling, de serviceafdeling, de financiële kant van het verhaal, enzoverder… en we stellen vooral vragen over ‘het hoe en waarom’ van bestaande processen. Op basis van die input komen we terug met een stappenplan om die nieuwe manier van bedrijfsvoering te gaan opzetten. Met uiteraard de focus op: hoe voeren we dit nu uit?

Een grote uitdaging tijdens zo’n veranderingsproces is om de huidige manier van bedrijfsvoering niet in het gedrang te brengen. Dit lost u niet op door nieuwe of externe mensen een nieuw systeem te laten uitdokteren, maar door externe mensen de huidige manier van bedrijfsvoering (tijdelijk) te laten overnemen en met het huidige personeel dat nieuwe systeem op te zetten.

Het is dus de belangrijke taak van het management om dit aandachtig te bekijken en mensen de ruimte te geven om het extra werk goed en volledig te volbrengen.

Yves Vael

Vragen of hulp nodig?

Contacteer onze collega Yves Vael