Dynamics 365 leidt de dans in een snel veranderende bedrijfswereld

Bij Ad Ultima Group hebben we jaren aan opgebouwde expertise in de maakindustrie. Het vervaardigen van fysieke producten vergt een specifieke manier van bedrijfsvoering. Vanuit die ervaringen zijn we dan ook enthousiast over de visie en evolutie van Microsoft haar oplossingen meer en meer in elkaar te laten vloeien. Zo gaan we naar Ă©Ă©n allesomvattend platform.

De uitdagingen van vandaag

Het feit dat Microsoft overstapt naar een “cloud-first” oplossing met software die in elkaar overvloeit, is verre van toeval en heeft alles te maken met de uitdagingen waar u vandaag voor staat.

Algemeen genomen bestaat uw bedrijf uit verschillende afdelingen met elk hun eigen expertise en unieke processen. We nemen er een afbeelding bij die we graag bij Ad Ultima Group gebruiken:

  • De afdeling die het hart vormt van uw bedrijfsactiviteit noemen we “Operations”. Alle productieprocessen en interne administratie gebeurt hier.
  • Daarnaast heeft u in een maakbedrijf een ontwerpafdeling = “Engineering”. De (deel)producten worden hier ontworpen of in elkaar gezet.
  • Processen zoals Sales, Project Management, Aftersales, Finance enz. winnen aan belang in een markt waar de klant een uiterst gepersonaliseerde aanpak en relatie als normaal beschouwt.

Deze afdelingen werken op hun eigen manier zo efficiënt mogelijk en tussen deze afdelingen wordt ook nog gecommuniceerd.

Deze flows van communicatie vormen uw algemene bedrijfsprocessen.

En die bedrijfsprocessen staan meer dan ooit onder druk door de veranderende maatschappij, de veeleisende klant Ă©n alles versnellende technologie.

Efficiëntie

Als u eender welke ondernemer vraagt hoe het bedrijf competitief bleef de afgelopen jaren zal men antwoorden: “dat het probeerde de kosten te drukken door efficiëntere bedrijfsprocessen in die Operations afdeling door te voeren”. De kern van de onderneming zo efficiënt mogelijk maken. Zorgen dat de aankoopafdeling de grondstoffen zo goedkoop mogelijk kan aankopen, dat de uitval in productie zo klein mogelijk werd, dat het verbruik van materialen en grondstoffen zo economisch mogelijk gebeurde.

Klink logisch, toch?

Maar de laatste jaren is er iets radicaal aan het veranderen… de klant. Om meer specifiek te zijn, de klant en zijn verwachtingen. Om te voldoen aan de eisen van de klant moet het sneller, persoonlijker, gemakkelijker en met een vlekkeloze service.

De nieuwe kip met de gouden eieren… snelheid

Een ondernemer die bezig is met zijn toekomst zal u antwoorden dat het niet meer volstaat om enkel de interne productieprocessen te optimaliseren. De beslissende factor is nu: snelheid. Snelheid om nieuwe producten uit te brengen, de snelheid om nieuwe producten te ontwikkelen, de snelheid om klanten te bedienen, …

Kortom, de snelheid en flexibiliteit waarmee een onderneming zich constant kan aanpassen aan de veranderende vraag.

Snelheid heeft dan weer rechtstreeks te maken met de graad van platformisatie en informatie-uitwisseling van de procesondersteunende applicaties, alsook met data. Veel data.

…dat het nefast is om die informatie inefficiĂ«nt op te slaan en te delen…

Er wordt de dag van vandaag zoveel informatie opgevraagd en gedeeld, dat het nefast is om die informatie inefficiënt op te slaan en te delen én zo aan snelheid in te boeten.

De kwaliteit van data en de snelheid van informatieoverdracht tussen werknemers, afdelingen intern en tussen een bedrijf en zijn leveranciers, klanten en alle andere partners draagt nu eenmaal bij tot een betere concurrentiepositie en een hogere klanttevredenheid.

 

Met die inzichten kan u ook de evolutie in softwareland beter begrijpen. Het is niet meer te verantwoorden om met softwarepakketten te werken die het naadloos delen van informatie verhinderen.

Dynamics 365 is het antwoord van Microsoft op die uitdaging.