Microsoft Dynamics 365 hoeft ondernemers geen angst in te boezemen

Onlangs vond in Florida de wereldwijde release plaats van Microsoft Dynamics 365. De nieuwe software brengt CRM en ERP samen in Ă©Ă©n clouddienst. Wij zijn alvast enthousiast, maar we merken dat onze klanten zich toch nog wat zorgen maken… 

Overschakelen naar het cloudgedreven Dynamics 365 betekent namelijk dat kritieke bedrijfsinformatie niet meer op de eigen server staat. Op het eerste gezicht lijkt dat minder veilig, maar in werkelijkheid is het net andersom – en bovendien is het ook stukken goedkoper. Hieronder lees je waarom dat zo is.

Dynamics 365 bundelt alle tools in Ă©Ă©n applicatie

Dynamics 365 is gebouwd op Azure, het cloudplatform van Microsoft, en bestaat uit verschillende applicaties. De belangrijkste zijn Sales, Customer Service, Operations, Financials, Field Service, Project Service Automation en Marketing. Alle apps zijn sterk met elkaar geĂŻntegreerd. Zo schakelt u eenvoudig over van de ene app naar de andere zonder dat u constant vensters moet open- en dichtklikken. Dynamics 365 is ook volledig geĂŻntegreerd met Office 365. Ontvangt u bijvoorbeeld een mail in Outlook, dan krijgt u meteen alle klantengegevens te zien die in Dynamics 365 zijn opgeslagen.

header-dynamics365-blog

Gegevens analyseren en interpreteren wordt ook een pak eenvoudiger. Dat hebben we te danken aan de integratie van Power BI, Azure Internet of Things en Cortana Intelligence. Met deze applicaties kunt u geavanceerde analyses uitvoeren op uw data en die in een oogwenk in interactieve rapporten gieten. Het is zelfs mogelijk om aan de hand van uw data voorspellingen te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld perfect inschatten wanneer een toestel onderhoud nodig zal hebben. Heeft u hier als bedrijf nog geen nood aan? Geen probleem, in Dynamics 365 kiest u volledig zelf welke apps u wenst te installeren. Zo hoeft u nooit te betalen voor applicaties die u niet gebruikt.

Al deze tools kunnen u helpen om klanten beter van dienst te zijn en dat is minstens even belangrijk als over een goed product beschikken. Klanten willen op hun wenken bediend worden en de nieuwe tools van Dynamics 365 kunnen u daarbij helpen.

Onze CEO Filip Bossuyt deelt die mening:
Bedrijven moeten competitief zijn op een globale manier. De jacht op de klant is intenser dan ooit tevoren. Het gaat niet alleen om het zo efficiënt mogelijk produceren van een product, maar ook om het zo goed mogelijk bedienen van de klant. Daarom is Dynamics365 zo belangrijk.”

Dynamics 365 is de start van een nieuwe kijk op uw onderneming

Overschakelen naar de cloud betekent dat belangrijke bedrijfsgegevens niet meer op de eigen server staan. Dat baart veel bedrijfsleiders zorgen, maar dat is nergens voor nodig. De tijden dat het veiliger was om een datacenter zelf te beheren, zijn simpelweg voorbij. Bij Dynamics 365 is veiligheid een topprioriteit en dat is ook logisch. Veiligheidsproblemen zouden namelijk het einde van Dynamics 365 betekenen en dat wil Microsoft natuurlijk niet laten gebeuren.

Denk ook eens aan het kostenplaatje dat het onderhoud van uw eigen datacenter met zich meebrengt. Technologische toepassingen ontwikkelen zich steeds sneller. Wie niet oplet, zit binnen de kortste keren met verouderde systemen, en al die evoluties volgen kost handenvol tijd en geld. Kiest u voor Dynamics 365, dan kunt u die investeringen alvast achterwege laten. Aan updates hoeft u ook al niet meer te denken, aangezien deze automatisch worden doorgevoerd. Hoog tijd dus om op een andere manier naar uw onderneming te kijken.

Overschakelen naar Dynamics 365

Misschien heeft u nog steeds twijfels over Dynamics 365? Dat is mogelijk. Vergeet echter niet dat het succes van uw onderneming in grote mate afhangt van de beschikbaarheid van uw data. Met Dynamics 365 kunt u die altijd en overal raadplegen. Bovendien hoeft u niet meteen al uw kritieke bedrijfsgegevens naar de Azure Cloud over te zetten.

U kunt zelf kiezen welke informatie of workflows u eerst naar de cloud migreert. De rest van uw gegevens kunnen voorlopig op de eigen server blijven staan. Bent u tevreden? Schakel dan in een later stadium volledig over naar de Azure Cloud en Dynamics 365.

Hebt u nog vragen omtrent Dynamics 365 of het gebruik van de cloud in uw onderneming?
Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Carl Dieryckx

Vragen of hulp nodig?

Contacteer onze collega Carl Dieryckx