Stop met IT-projecten! Lang leve de business projecten.

Het lijkt contradictorisch, maar het was de belangrijkste boodschap van de Ad Ultima Customer Connection Day 2015. U zou moeten stoppen met IT-projecten. IT mag niet als iets losstaands gezien worden, maar moet over alle aspecten van een bedrijf gaan, daar waren alle sprekers het over eens. De oplossing is dus om business projecten op te zetten, ondersteund door IT.

Jo Caudron zag dat nieuwe businessmodellen hele sectoren ontwrichten en riep op om een Digital Chief aan te stellen. In het beste geval rapporteert die persoon rechtstreeks aan de CEO, of is het de CEO zelf. Brecht Verduyn had het over de opkomst van apps die zowel werkgever, werknemer en klant extra opportuniteiten kunnen bieden.

Ten dienste van de klant

Jo Caudron heeft het er al jaren over: de digitale ontwrichting (‘digital disruption’) is bezig. Hij vindt steeds meer voorbeelden en ze hebben altijd één ding gemeen: uiteindelijk vervult de nieuwe technologie een behoefte bij de klant en zorgt het meestal voor nieuwe dienstverlening. Ook de apps waar Brecht Verduyn het over had, leveren vaak een nieuwe dienst aan de eindklant.

Die eindklant communiceert steeds directer met het bedrijf waar hij zaken mee doet, alleen al door zijn gedrag meetbaar te maken. Dankzij die directe input en de opkomst van het Internet of Things, zijn big data en deep learning aan een opmars bezig in alle sectoren. Wie nu al het onderscheid wil maken in zijn bedrijfsvoering, stelt de IT-afdeling niet meer apart van de rest, maar voert een doordachte digitale strategie voor alle bedrijfstakken.

“Bedrijven die hun concurrenten het nakijken willen geven, zullen op een doordachte en creatieve manier met al hun extra klantengegevens moeten omgaan”, zegt Filip Bossuyt, “daarbij moet technologie een tool zijn, geen doel. De Ad Ultima Group wil zijn klanten wegwijs maken in al die nieuwe informatie, met de hulp van sterke bedrijfssoftware. Wij willen informatie voor u relevant maken.”

Relevante informatie selecteren

Het uitfilteren van relevante informatie is door de wildgroei aan apps en nieuwe informatiesystemen steeds minder evident. “De verschillende apps die toegang geven tot het systeem worden haastig aangeschakeld, zonder de kern van de zaak te herdenken of bij te werken”, zegt Jos Feyaerts. Ze leveren wellicht allemaal verschillende informatie op. Elke tak van uw bedrijf heeft bovendien een eigen manier om gegevens in te geven. Als u het proces – van bij het verzamelen van de gegevens tot het archiveren ervan – automatiseert, haalt u meteen de relevante cijfers naar boven en verliest u geen tijd met nutteloze administratie.

U hoeft niet meteen volledig verstorend te werk te gaan, maar het verzamelen en bijhouden van nieuwe, relevante informatie kan uw bedrijfsprocessen verbeteren, uw efficiëntie verhogen en u de tijd en de ruimte geven om nog harder te werken aan uw service. De cijfers van Gartner liegen er niet om: klantgerichte bedrijven zijn 60% winstgevender.

Begin op bestuursniveau

“Weet op voorhand welke informatie u – bijvoorbeeld via uw ERP-systeem – wil verzamelen en wat u er in de toekomst mee zult doen. U zult snel merken dat dit een invloed kan hebben op de volledige bedrijfsstrategie. Zie een ERP-vernieuwing dus niet langer als een IT-project, maar als een investering voor de toekomst van het volledige bedrijf”, zegt Filip Bossuyt, “weg dus met digitale projectjes waar de IT-manager het vuile werk opknapt. Wij willen u een allesomvattende digitale transformatie bieden. En die begint op bestuursniveau.”

Bent u er klaar voor?