Tweede releasewave Dynamics 365 CE: nieuwe functionaliteiten

Microsoft introduceert op 1 oktober de 2e releasewave van 2020 voor Dynamics 365. Hierbij worden talloze nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan apps zoals Marketing, Customer Service, Sales, Business Central, Finance en Supply Chain Management. Hieronder gaan we dieper in op enkele nieuwe features in de Marketing, Sales en Customer Service toepassingen.

Veranderen van applicatie in Dynamics 365

Wanneer je van de sales app naar de customer service app navigeert, doe je dit normaal door op het pijltje te drukken rechts bovenaan naast ‘Dynamics 365’. Hierdoor opent een zijbalk met alle beschikbare applicaties. In de tweede release van Microsoft verdwijnt die pijl. Om naar een andere app te navigeren, zal je op de app zelf bovenaan naast ‘Dynamics 365’ kunnen klikken. Een pop-up venster verschijnt met daarin alle beschikbare applicaties en gedetailleerde informatie.

Een gebruiksvriendelijke tijdslijn

Een tweede verbetering is de mogelijkheid om op de tijdslijn van een bepaald record alle activiteiten uit te klappen. Hierdoor krijg je in één oogopslag gedetailleerde informatie/communicatie te zien. Verder heb je ook de mogelijkheid om je e-mails als een volledige conversatie te bekijken of als aparte berichten. Deze functionaliteit zal je terugvinden door op de ellips te klikken (drie verticale puntjes). Is je tijdslijn goed gevuld en vind je een bepaalde conversatie niet terug? In de tweede releasewave kan je eenvoudig woorden ingeven in de zoekbalk. Alle woorden die overeenkomen met jouw ingegeven zoekwoord, zullen gemarkeerd zijn. Een andere interessante toevoeging is de optie om een afbeelding aan ‘Notes’ te hangen.

Nieuwe e-mail features

De tijdslijn wordt een multifunctionele tool, in die zin dat je binnen enkele maanden in de tijdslijn zelf op een e-mail zal kunnen antwoorden. Als je over de e-mail beweegt met je muis, zal deze drie knoppen zichtbaar stellen ‘Reply’, ‘Reply to all’ en ‘Forward’. Als je op één van deze knoppen drukt, komt een nieuw venster tevoorschijn van waaruit je een e-mail kan verzenden. Verder kan je in de Customer Service hub voortaan e-mail templates en e-mail handtekeningen creëren. Je hoeft niet langer naar de legacy app te navigeren om templates of handtekeningen te maken. De functionaliteit zal beschikbaar zijn via de sitemap of wanneer je een e-mail samenstelt. Enkel gebruikers met de juiste security rollen zullen van deze nieuwe functionaliteit gebruik kunnen maken. Nog een leuk extraatje, bij het creëren van handtekeningen zal je ook afbeeldingen kunnen toevoegen!

E-mail functionality

Show e-mail as conversation

Eender welk record omzetten naar PDF

Tussen de honderden nieuwe features die Microsoft uitbrengt, zal er ook de mogelijk zijn om een record in eender welke entiteit te converteren naar PDF. Hierbij zal je kunnen kiezen tussen verschillende lay-outs en een voorbeeld raadplegen. Je kan de PDF afdrukken, verzenden via e-mail, opslaan op Sharepoint of een kopie downloaden.

Eenvoudigere duplicate detection en merge opties

Dynamics 365 helpt je om de data in je Customer Engagement apps zo zuiver mogelijk te houden. Dit kan onder andere door een duplicate detection. Wanneer je een record aanmaakt of update en

dit opslaat, komt er een venster tevoorschijn met daarin mogelijke duplicaten van dat specifieke record. In de tweede release hebben ze wat meer informatie toegevoegd rond waarom het mogelijke duplicaten kunnen zijn, met daarbij een knop om vanuit de duplicate detection records te mergen. Voorheen moest je terug naar de entiteit zelf, de records opzoeken, aanvinken en op die manier mergen. Voortaan zal het dus mogelijk zijn om te mergen via het duplicate detection venster zelf.

Duplicate Detection Warning D365

Duplicate Detection Warning D365

Verbeteringen aan de Sales mobile applicatie

Als verkoper ben je vaak onderweg, daarom is het soms moeilijk om alle gegevens in de Dynamics 365 applicatie up-to-date te houden. Microsoft heeft hiermee rekening gehouden bij het opstellen van de tweede release. De mobile app van Dynamics 365 for Sales maakt het mogelijk om gemakkelijker belangrijke informatie, zoals geplande meetings, te raadplegen. Verder zal je sneller notities kunnen toevoegen aan een bepaald record en accounts en opportuniteiten kunnen updaten. Het draait allemaal rond de user friendliness van de mobile app.

Maak system Dashboards met Power BI

Vanaf november 2020 kan je Power BI dashboards integreren in je Dynamics 365 CE apps. Hierbij zal je de mogelijk hebben om system dashboards te maken, die voor iedereen beschikbaar zullen zijn. Nu is het reeds mogelijk om een Power BI dashboard te maken, maar dit vertaalt zich in een persoonlijk dashboard.

Combineer vlotter data uit je ERP en CE

De laatste nieuwigheid die we graag willen delen heeft te maken met de integratie van data uit je ERP-systeem naar het Power Platform. Organisaties die reeds Dual Write hebben (wat het mogelijk maakt om data uit CE en ERP te combineren) kunnen gebruikmaken van Virtual Entities. Virtual Entities zorgt ervoor dat data uit het ERP-systeem niet langer lokaal in de Common Data Service opgeslagen moet worden. Die Virtual Entities maken het mogelijk om een directe link te leggen tussen data uit het ERP-systeem en je Power Platform. Hierdoor kan je gemakkelijker apps maken waar real time informatie beschikbaar is. Je kan de data eenvoudiger bewerken en verwijderen, mits je de juiste security rollen bezit.

Heb je vragen over de Microsoft Dynamics 365 nieuwigheden? Contacteer ons!