Het belang van een 3D model in de communicatie van een maakbedrijf

Het wordt steeds belangrijker om over de verschillende afdelingen heen te communiceren. Vroeger kon iedereen in zijn of haar eigen domein werken en oplossingen of vraagstukken doorsturen, zonder al te veel stil te staan hoe snel die info tot bij de ander raakt. Bij Ad Ultima Group hebben we diverse oplossingen om die communicatiestroom zo efficiënt mogelijk te maken. Één specifieke oplossing is het 3D model van uw producten slimmer te gaan inzetten.

Maak de interactietijd tussen afdelingen kleiner

Werkgevers en werknemers moeten zich bewust worden dat men oplossingen niet meer over de muur van ontwikkeling naar productie kan gooien, maar dat men als ontwikkelingsafdeling de productieafdeling best zo vroeg mogelijk in het proces moet betrekken. Zo kunnen zij reeds de planning maken en kunnen ze dubbelchecken of het product effectief gemaakt kán worden in de fabriek. En dit met het doel om zo weinig mogelijk iteraties te hebben en het nieuwe product zo snel mogelijk op de markt te brengen.

Een gekend fenomeen wanneer we spreken over een lange interactietijd, is de nauwkeurigheidsberekening. Een computer heeft een oneindige nauwkeurigheid. Maar een machine in uw machinepark werkt daarom zo nauwkeurig niet. Het is die interactie naar de realiteit toe waar de bottlenecks ontstaan, en waar u kostbare tijd verliest. En dan heeft u inderdaad geïnvesteerd in een nieuw machinepark en de meest moderne computers… communicatie tussen de verschillende systemen eist ook hier een prominente plaats op. (lees verder onder de webinar)

[Herbekijk] Doe meer met 3D data dankzij Creo Illustrate:

 

Aan de andere kant heeft u ook de consument die steeds kritischer wordt en flexibiliteit wil in wat hij of zij bestelt. Probeer dan maar eens alles in goede banen te leiden als de ontwikkelingsafdeling en productie in aparte vestigingen/locaties bevinden. De kunst bestaat erin om meer parallel te gaan werken in uw communicatie dan serieel. Wat wil dit zeggen? Dat u niet meer hoeft te wachten om een volgende stap te zetten tot wanneer de vorige volledig afgerond is.

U kan met andere woorden sneller gaan communiceren en vaker gaan itereren door één centraal systeem te gebruiken dat alle communicatie doorheen het volledige productieproces coördineert.

Gebruik het 3D-model in uw communicatie

Bedrijven kunnen de dag van vandaag probleemloos hun producten in 3D ontwerpen… een enorme schat aan informatie! Helaas stellen wij veelal vast dat na het ontwerpgedeelte, het kostbare 3D model een artikelnummer met de nodige omschrijving krijgt, om vervolgens het 3D model ergens in een verkoops- of montagefiche als 2D afbeelding te drukken. Met als gevolg dat alle rijke en contextuele informatie verdwijnt in het softwarepakket die bedrijven gebruiken om te fabriceren. Met Creo Illustrate bijvoorbeeld kunt u technische handleidingen, documentatie en werkinstructies verrijken met deze 3D beelden.

Een oplossing om sneller en efficiënter te communiceren is het gebruik een 3D model doorheen alle afdelingen van het bedrijf. De software oplossing PTC Creo leent zich daardoor uitstekend voor deze nieuwe manier van bedrijfsvoering.

 

Yves Vael

Vragen of hulp nodig?

Contacteer onze collega Yves Vael