De nieuwe features van Microsoft Teams

Tijdens het Build event van Microsoft werden dit jaar een aantal nieuwigheden aangekondigd voor verschillende Microsoft 365 applicaties. Dit om de gebruiker tijdens deze periode zo optimaal mogelijk te kunnen helpen en ondersteunen. Bekijk hieronder wat er allemaal toegevoegd wordt in Microsoft Teams!

Voeg chatbots toe

Via een integratie met het Power Platform kan je nu gemakkelijk chatbots creëren en toevoegen aan Teams. Deze maken het gemakkelijker om first line vragen te beantwoorden zonder dat er een fysieke persoon aanwezig moet zijn.

Meer ruimte voor videoframes

Microsoft Teams maakt het nu ook mogelijk om tot negen video’s tegelijkertijd te zien in conference calls. Zo zie je de leden van de meeting op grotere schaal en vergroot je het interactievermogen vanop afstand. Digitaal samenwerken wordt zo nog fijner!

Personaliseer je achtergrond

Wil jij die rommelige kamer in de achtergrond van een meeting soms wegdenken? Gebruik nu de features om je achtergrond te bewerken. Ofwel maak je ze wazig, ofwel gebruik je een andere achtergrond. Microsoft Teams stelt zelf enkele achtergronden ter beschikking. Indien je daar niet vindt wat je zoekt, kan je zelf een afbeelding uploaden. Let wel, het aanpassen van je achtergrond betekent nog niet dat alle mogelijk gevoelige informatie uit beeld is.

Gebruik eigen applicaties in gesprekken

Heb je in Power Apps een applicatie gemaakt die je graag via Teams zou gebruiken? Dit kan met één enkele muisklik. Voeg gemakkelijk gepersonaliseerde apps toe en verrijk je Microsoft Teams!

Deel Power BI rapporten

Microsoft Teams maakt het nu ook mogelijk om BI rapporten te delen. Maak een rapport of grafiek in Power BI en deel hem via het platform naar een team of individuele gebruiker in Microsoft Teams.

Nog beter samenwerken met Fluid componenten

Binnenkort zal iedereen met een Microsoft 365 Enterprise licentie gebruik kunnen maken van Fluid Framework integraties in Outlook en Office.com. Via deze integratie zal je kunnen samenwerken op dynamische content. Je zal componenten zoals grafieken en rapporten kunnen aanmaken en delen over verschillende applicaties.

Meer leden in een team en chat

De limiet van het aantal leden per team is sinds enkele weken verhoogd van 5000 naar 10 000 per team. Verder kan je nu ook chatten met een groep tot 250 personen.

Steek je hand op

Wil jij diegene die presenteert niet onderbreken tijdens een meeting? Steek dan eenvoudigweg je hand op door op het handicoontje te klikken. Zo kan je de persoon laten uitspreken, maar hem/haar al voorbereiden op een vraag of feedback.

Wil je meer weten rond de nieuwe features van de Microsoft 365 applicaties? Neem een kijkje op de website van Microsoft!