Deze 4 nieuwigheden mag je verwachten van Power Apps

Power Apps, de applicatie van Microsoft die je toelaat om je eigen bedrijfsapps te maken, heeft enkele nieuwigheden aangekondigd. Sinds vorig jaar groeide het Microsoft Power Platform met 250% extra gebruikers. Hieronder vind je enkele innovaties en trends voor Power Apps.

1. Power Apps integratie met Teams en Sharepoint

Vanaf heden zal je gemakkelijker apps kunnen exporteren via Teams. Dit komt doordat de apps omgevormd worden tot een geoptimaliseerde Teams versie. Verder zal er ook een integratie zijn met Sharepoint. Het werken met grote datasets in Sharepoint lijsten wordt op deze manier eenvoudiger.

2. De kracht van de Common Data Service

In de Common data Service vind je alle data van de door Microsoft aangeboden applicaties, zoals Microsoft Dynamics 365 for Field Services of Dynamics 365 for Marketing. Deze ‘gedeelde’ databron kan je gebruiken om info in je Power Apps te stoppen. Vandaag de dag is de Common Data Service verbeterd. Zo gaat het 2 keer sneller en is er de mogelijkheid om de databron te gebruiken voor geavanceerd filteren en sorteren zonder dat er complexe formules aan te pas komen.

Verder stopt het niet bij de databron Common Data Service. Je kan ook van diverse online en on-premise databronnen gebruik maken. Dit kan je doen door met een op maat gemaakte API te connecteren.

3. Meer mensen kunnen Power Apps gebruiken

Ook het bereik van Power Apps vergroot. Zo kon je vroeger enkel applicaties delen met medewerkers, maar nu hebben ook externe gebruikers toegang tot de Dynamics applicaties. Dit door in te loggen met hun persoonlijke login van bijvoorbeeld, Facebook, Google of Microsoft zelf. Op die manier kunnen partners of klanten hun eigen werkorders, service tickets en andere kritieke data doorzoeken.

4. De komst van Virtual Agents

De laatste interessante innovatie betreft de mogelijkheid om low-code robots te embedden op je website. Op die manier kunnen deze bots interageren met je klanten of andere gebruikers. Met Power Visual Agents kan je in enkele klikken jouw persoonlijke robot maken. Daarna kan je de robot testen, vooraleer die op je website terechtkomt.

Wens je meer info rond Power Apps, contacteer ons.

 

Meer informatie rond de innovaties en trends van Power Apps: https://powerapps.microsoft.com/en-us/blog/power-apps-top-10-innovation-areas-that-are-reshaping-app-development/