Kennisnetwerk van Microsoft: Project Cortex

In april bracht Microsoft een nieuwe functionaliteit uit voor het Microsoft 365 pakket. Project Cortex maakt het mogelijk om een kennisnetwerk uit te bouwen van alle data die beschikbaar is binnen Microsoft 365. Vind alle informatie rond een bepaald thema gegroepeerd terug. Lees hieronder meer over Project Cortex.

Project Cortex functionaliteit

De nieuwe standaardfunctionaliteit in het Microsoft 365 pakket groepeert data binnen bepaalde topics. Door middel van Artificiële Intelligentie (AI) herkent het systeem automatisch documenten en personen die bij een bepaald onderwerp behoren. Als je bijvoorbeeld een document in Word 365 hebt rond het topic digitale transformatie en je hebt een collega over hetzelfde topic een e-mail gestuurd, dan zal deze data samen gegroepeerd worden onder het topic digitale transformatie. Deze groepering gebeurt door Microsoft Graph, die connecties en linken legt tussen verschillende file types door middel van AI. Zowel files van jezelf als die van anderen binnen hetzelfde bedrijf komen in aanmerking.

Snel en eenvoudig connecties vinden

Verder kan je in de Office applicaties, Sharepoint, Microsoft Teams en Outlook woorden terugvinden met een streepje voor. Als je hierover zweeft, vind je het topic en kan je op die manier de gerelateerde data zien. Alle topics kan je eenvoudig terugvinden in het Knowledge Center op Sharepoint. Let wel, de functionaliteit werkt enkel in de cloud, niet on premise.

Handige tool

Project Cortex maakt het mogelijk om alle informatie die voor jou van belang is gegroepeerd terug te vinden onder verschillende topics. Het automatiseert je document flow en voegt zelf metadata toe aan het document nadat je het geüpload hebt. Het linkt verder ook alle experts aan een bepaald topic, waardoor je bij vragen weet wie je contactpersoon is. Bovendien is het standaard aanwezig in het Microsoft 365 pakket.

Interesse in Microsoft 365? Contacteer ons!