2017 wordt het jaar van de cloud

2017 wordt het jaar van de cloud, en dat heeft zeker ook te maken met Dynamics 365, de gecombineerde CRM- en ERP-dienst van Microsoft.

Alles naar de cloud

Terwijl veel bedrijven nog aarzelen om belangrijke bedrijfssoftware als CRM en ERP onder te brengen in de cloud, kan Dynamics 365 nu voldoende vertrouwen bieden om ook op dat kritieke niveau naar de cloud over te stappen. Dynamics 365 voelt zich immers volledig thuis in een cloud omgeving.

Wie bijvoorbeeld wil investeren in een ERP of CRM-project zal alvast niet meer hoeven te vrezen voor een langdurige migratie. Dynamics 365 geeft u alle voordelen van de cloud, zodat u telkens gebruik kunt maken van de nieuwste functionaliteiten en technologieën die het platform ter beschikking stelt. Op die manier kunt u flexibeler en sneller inspelen op nieuwe behoeften en zo uw bedrijfsprocessen beter ondersteunen.

Een geleidelijke overstap kan ook

Natuurlijk hebt u nog altijd de optie om geleidelijk over te stappen naar de cloud. U kiest dan gewoon voor een hybride oplossing waarbij u bepaalde processen toch nog binnenshuis houdt. Dat kan soms nuttig zijn voor processen die erg veel trafiek genereren, zoals warehouse scanning. U kunt bijvoorbeeld ook voorlopig met Dynamics AX blijven werken als ERP-systeem maar voor alle andere processen overstappen naar Dynamics 365. Ad Ultima Group kan u adviseren over de manier waarop u dit het best aanpakt.

Een splinternieuwe go-live met een 3 jaar oud systeem?

Daarom raden we de dag van vandaag zo veel mogelijk aan om in te zetten op een flexibele IT omgeving. U hebt die flexibele organisatie nodig om simpelweg de concurrentie te overleven. Door te werken met Dynamics 365 kiest u ook voor toekomstgerichte technologie: het platform wordt door Microsoft voortdurend bijgewerkt en geoptimaliseerd. Samen met de voordelen van de cloud (de grote hardware kost om die nieuwste technologie te kunnen draaien, wordt niet door u betaalt). Uw organisatie moet dus niet elke vijf jaar een grote sprong nemen in tijd en middelen, maar kan gewoon mee evolueren met de nieuwste technologie.

Time-to-market tot 40% sneller

Bij Ad Ultima Group kunt u terecht voor strategisch advies op basis van best practices waarbij we ons toeleggen op sectoren waarmee we echt vertrouwd zijn. We begeleiden onze klanten ook bij de integratie van Dynamics 365 met andere software zoals documentbeheer, PLM (product lifecycle management) en CAD.

We streven ernaar om uw time-to-market zo te reduceren met 30 tot 40 procent. Door al uw productprocessen – van concept tot klantenservice – te digitaliseren, kunt u ook tegemoetkomen aan de vraag van uw klanten naar producten en diensten op maat. Een geïndividualiseerde aanpak in klantenservice is namelijk alleen mogelijk door uw beheer- en productieprocessen maximaal te automatiseren.