Microsoft snapt het; automatisatie is voor iedereen

Het tijdperk waarin organisaties zelf nog software ontwikkelde om processen digitaal te ondersteunen en te automatiseren is voorgoed voorbij. De reden hiervoor is duidelijk; de snelheid waarmee IT systemen evolueren verloopt alleen maar in stijgende lijn. Ook de diversiteit aan data waarmee die systemen moeten werken blijft maar toenemen. Die trends zorgen ervoor dat het voor bedrijven te complex en te kostbaar wordt om zelfgebouwde systemen te blijven onderhouden.

De kracht van het platform

Filip Bossuyt, oprichter en directeur van de IT consultancy groep Ad Ultima Group: “Bij organisaties die kiezen voor een platform zien we dat ze gemakkelijker op snelheid komen en resultaten boeken. Datastromen worden immers veel efficiënter gedeeld tussen de verschillende afdelingen. De sleutel tot een succesvolle digitale transformatie.”

Microsoft snapt die noodzaak. Met Dynamics 365 creëerden zij een platform waarbij verschillende afdelingen binnen een organisatie toegang krijgen tot dezelfde bron van informatie. En als data verbonden wordt… kan het ineens zeer snel gaan.

Automatisatie realiseer je nu zelf

Mark Gooijer, Managing Director van Microsoft Dynamics implementatiepartner Pylades: “Elke werknemer binnen een organisatie weet wel een plek aan te wijzen waar kansen liggen voor efficiëntere bedrijfsvoering. Meestal hebben we het over het efficiënter verschaffen en faciliteren van informatie. Die noodzaak zag Microsoft ook en sinds enkele jaren is het mogelijk om met onder meer Power Apps en Power Automate (recent samengevoegd onder de naam ‘Power Platform’), data te kunnen gebruiken om gebruiksvriendelijke en low code applicaties te bouwen. Zelfs zonder tussenkomst van de IT-afdeling. Dankzij de connectiviteit van data en de platformaanpak is dit toegankelijker dan ooit. Het behoeft geen verdere uitleg dat dit een revolutie betekent op vlak van bottom-up innovatie binnen de organisatie…”

Het belang van de juiste strategie

Filip Bossuyt: “Met klanten stappen we nooit zomaar in een IT project. Enkel als we er oprecht van overtuigd zijn dat de klant voor de juiste strategie kiest, gaan we die ondersteunen. Digitale transformatie is een proces dat nooit stopt en dus is het noodzakelijk dat we met die klant vertrokken zijn voor een partnership op lange termijn.”

Wanneer we spreken over strategie dan hebben we het over de keuzes die bedrijven maken om een bepaald doel te bereiken. De belangrijkste keuzes die we bij bedrijven willen terugzien zijn:

– Het kiezen voor duurzame IT infrastructuur met cloud
– De evolutie van product- naar dienstenaanbod
– Processen herinrichten op een end-to-end wijze
– Het zelf uitbouwen van platformen naar klanten en/of partners toe

Pylades en Ad Ultima Group

Pylades is dé Nederlandse specialist in Microsoft Dynamics 365 implementaties (ERP, CRM, BI, Power Platform) en was één van de eerste Microsoft Gold Certified partners in Nederland. Na de zomer van 2019 investeerde Waterland in Pylades en het Belgische Ad Ultima Group en daarmee bracht de internationale investeringsmaatschappij de twee bedrijven samen.

Filip Bossuyt: “Vertrekkende vanuit de strategie van een klant, kunnen we kijken welke stappen er gezet moeten worden om competitief te blijven in een steeds sneller evoluerende markt. De oplossing is meestal een samenspel van technologieën die processen van begin tot eind digitaal ondersteunen. Microsoft snapt dit. Met Dynamics 365 bieden ze een platform aan waarop we als partner kunnen bouwen.”

 

Dit artikel verscheen origineel in Fokus IT als bijlage in het Nederlandse opinieblad Elsevier (28/02/2020)