4 grote inzichten uit de Customer Connection Day van Ad Ultima Group

Het heersende onderwerp op de jongste Customer Connection Day van Ad Ultima Group was Industrie 4.0. Op de CommunicatieCampus langs de Gentse ringvaart deelden maar liefst negen sprekers hun kennis hierover. Het resultaat: een middag vol interessante inzichten, geserveerd met een hapje en een drankje.

Industrie 4.0 is de sleutel tot de toekomst

Globalisering, hyperindividualisme en de overdaad aan keuze die we hebben, zijn de drijvende krachten achter de toenemende eisen van klanten. Industrie 4.0 en bij uitbreiding alle soorten IT zijn de middelen om bedrijven klaar te stomen voor de toekomst. Bedrijven die volgens industrie 4.0-principes produceren, kunnen dat efficiënter doen, met minder kosten en aangepast aan elke klant. CEO Filip Bossuyt en CIO Rupert Deger begonnen en beëindigden respectievelijk de klantendag met deze boodschap:

Ook marketing en sales moeten innoveren

Marketing en sales zullen zich moeten focussen op het aantrekken van klanten in plaats van schreeuwen dat hun product geweldig is. Kun jij je nog de laatste keer herinneren dat je een grote aankoop deed zonder te googelen? Het is veel beter om die zoekende klanten aan te trekken met interessante content die zoekmachinevriendelijk is, praktisch videomateriaal bevat, linkt naar een website die geschikt is voor mobiele apparaten en die de directe vragen van de klant beantwoordt.

Data is de GPS van je bedrijf

Bedrijven worden geconfronteerd met een informatieparadox: de berg data groeit elke dag, maar toch slagen velen er niet in om die nuttig aan te wenden. Nochtans kunt u er broodnodige inzichten uithalen om de werking van uw bedrijf te verbeteren. Dankzij data kunt u de resultaten van uw beslissingen opvolgen via rapporten en analyse, maar u kunt ook de koers van uw organisatie uitstippelen door de uitkomst van investeringen te voorspellen met behulp van simulaties.

Augmented Reality en 3D-printen zijn meer dan een gimmick

De grafische taal is een universele taal, en dat beginnen bedrijven te begrijpen in een steeds meer internationaler wordende wereld. Interactieve Augmented Reality-beelden kunnen bijvoorbeeld probleemloos geschreven montage- en onderhoudsinstructies vervangen zodat die taalbarrière verdwijnt. 3D-printen kan dan weer voor stevigere, lichtere en complexere onderdelen zorgen. Zo ben je niet meer gelimiteerd om een stalen onderdeel uit één blok te maken. Je print enkel de steunpunten en -balken. Dat zorgt voor minder materiaal en dus een lager gewicht, zonder evenwel aan stevigheid in te boeten.