Ad Ultima Group lanceert ‘Kick-Start Academy NV’

Een nieuw bedrijf binnen de Ad Ultima Group?
Het had gekund, maar dat is het niet.

Kick-Start Academy NV is één van de uitdagingen die 10 nieuwe junior consultants voorgeschoteld krijgen tijdens hun trainingstraject in ons bedrijf. Het is een zeer concrete business case oefening waarbij ze de theorie – opgedaan in de eerste maanden – meteen in de praktijk kunnen omzetten. Een uitdaging waarin onder andere teamwork, klantgerichtheid, oplossingsgericht denken, kennisexpertise opbouwen en leren presenteren vervat zit. Een perfecte kick-start naar het echte werk als consultant.

Wat die opdracht inhield en hoe het nu met hen gaat… dat vroegen we aan de Kick-Starters zelf.

 

Michiel Rondelez:

“Kick Start Academy NV. Zo heet het fictieve bedrijf gebaseerd op een reële case. Hiervoor ontvingen wij een volledig uitgewerkt lastenboek. De uitdaging voor ons? Eind november een demo presenteren met een volledige ‘solution proposal’ die Ad Ultima aan dit fictief bedrijf zou kunnen voorstellen. Een uitdagende opdracht die ons meteen in staat stelt om alle workshops en sessies die wij volgden bij onze senior expertcollega’s toe te passen op een concrete case. Op 24 november is het zover en presenteren wij intern aan onze CEO (Filip Bossuyt) onze peters, meters en collega’s in een 4 uur durende demo een volledig uitgewerkte pre-sales demo. Spannend!”

Eind november presenteren we een demo met een volledige ‘solution proposal’ die Ad Ultima aan dit fictief bedrijf zou kunnen voorstellen.

Kevin Desloovere:

“We doen alles zelf: dat gaat over het analyseren van kritische eisen, oplossingen bedenken, technisch de demo omgeving bouwen, data migreren en framework maken tot het uitrollen van de juiste flows. Gelukkig mogen we ook beroep doen op hulplijnen in het bedrijf als we echt vast komen te zitten. Elke week is er ook een korte intervisie – een moment waar we bij een aantal collega’s terecht kunnen – om doelgericht vragen te stellen. We zijn door deze opdracht een hechte groep geworden en hebben elkaar al goed leren kennen. We leren samenwerken in team, verdelen onderling de taken, werken gestructureerd en zo doorlopen we meteen ook alle stappen van een goede presales opbouw.

Een krachtige klantendemo of een succesvolle training kan immers niet slagen zonder een goede voorbereiding.

Intern worden we ook getraind op presentatievaardigheden en we hebben reeds een eerste dry-run achter de rug voor deze case. Een dry-run is een testpresentatie voor de eigenlijke presentatie. Bij Ad Ultima Group wordt er veel belang gehecht aan het uitvoeren van dry-runs. Zowel voor presales als voor trainingen bij klanten. Op die manier kijken we op voorhand of we een helder verhaal en antwoord kunnen brengen in de demo aan onze klant. Een krachtige klantendemo of een succesvolle training kan immers niet slagen zonder een goede voorbereiding.”

Noor De Boom:

Om flexibel te werken, maken we gebruik van alle tools die beschikbaar zijn binnen Ad Ultima Group. Status meetings via Skype, documenten uitwisselen via ons SharePoint platform, kennis opdoen bij expert collega’s en face-to-face afspreken doen we de ene keer in Gent, de andere keer in Kortrijk… Deze mogelijkheden om flexibel of remote te kunnen werken, maken de communicatie veel prettiger en efficiënter.

Het is best wel spannend te mogen presenteren voor de CEO en onze meters en peters. Nu ons geheel steeds meer vorm krijgt, kijken we er allen naar uit om te tonen wat we in enkele weken tijd hebben gerealiseerd. ”

Deze mogelijkheden om flexibel of remote te kunnen werken, maken de communicatie veel prettiger en efficiënter.

Het einde van de eerste drie maanden in het trainingstraject loopt voor onze nieuwste collega’s bijna ten einde. Maar het Academy traject duurt veel langer. Het nieuwe jaar brengt hen alvast de volgende nieuwe uitdaging: het behalen van een eerste certificaat! Bij Ad Ultima Group zetten we sterk in op certificering bij software partners zoals Microsoft. Een kwaliteitsborg voor onze eigen kennisomgeving als voor de klant die kan rekenen op professioneel geschoolde consultants.

Terugblik op de eerste vier weken Kick-Start Academy

Benieuwd hoe de eerste maand als Kick-Starter verloopt? Hun ervaringen zijn hieronder terug te vinden in drie aparte vlogs:

 

Lies Verbauwhede

Vragen of hulp nodig?

Contacteer onze collega Lies Verbauwhede