Ad Ultima Group trekt Waterland aan als strategische partner

Kortrijk, 28 augustus 2019 – Waterland investeert in Ad Ultima Group en Pylades en creëert hiermee een sterke Europese business softwarepartner met diepgaande marktkennis en focus op Microsoft Dynamics en PTC.

Highlights

– Waterland brengt Ad Ultima Group en Pylades samen en creëert hiermee een sterke Europese business softwarepartner met focus op Microsoft Dynamics 365 en PTC.
– De gecombineerde groep realiseert een omzet van € 50 miljoen en telt meer dan 350 werknemers.
– De groep is actief in België, Nederland en Frankrijk, en zal selectief nieuwe markten betreden.
– De groepsstrategie is gebaseerd op diepgaande sectorexpertise.
– Waterland zal de groei van de gecombineerde groep helpen versnellen, zowel organisch als d.m.v. van overnames.


De internationale investeringsmaatschappij Waterland brengt Ad Ultima Group en Pylades samen, en neemt een meerderheidsparticipatie in de gecombineerde groep. De groep realiseert een omzet van € 50 miljoen en telt meer dan 350 werknemers. Waterland zal als strategische partner de groei helpen versnellen, zowel organisch als via een internationale ‘buy & build’ strategie.

Ad Ultima Group en Pylades zijn beide specialist in de implementatie van business software. Dankzij een brede waaier aan oplossingen met belangrijkste partners Microsoft en PTC ondersteunen ze bedrijven bij hun “Digital Transformation”. De groep kiest voor een diepgaande sectorfocus om zo hun rol als “trusted advisor” te kunnen waarmaken. Het ruime klantenbestand spreekt voor zich en omvat onder meer bedrijven zoals Ghelamco, Van Hoecke, Van Heede, Schréder, Huisman en SIF Group.

Ad Ultima Group werd 20 jaar geleden opgericht in België door huidige CEO Filip Bossuyt en heeft sindsdien een sterk groeitraject gerealiseerd. Historisch lag de focus van Ad Ultima Group op het implementeren van Microsoft ERP-systemen bij bedrijven die actief zijn in de logistieke, productie of bouwsector. Die kernsectoren blijven tot op vandaag de duidelijke focus van Ad Ultima Group. Gaandeweg groeide het bedrijf uit tot een lange termijn partner die ‘end-to-end’ digitale transformatietrajecten ondersteunt, inclusief uitdagingen rond industrie 4.0. Zo biedt Ad Ultima Group ook diensten aan rond product lifecycle management, CAD design en document management (via haar eigen software platform ‘Ex Arte’).

Pylades werd opgericht in Nederland in 1986 door Michiel Nijsse, maar wordt sinds 2008 geleid door de Managing Partners Pieter Duyvenvoorde en Mark Gooijer. Pylades is de Nederlandse specialist in Microsoft Dynamics 365 implementaties (ERP, CRM, BI) en was één van de eerste Microsoft Gold Certified partners in Nederland. Pylades ondersteunt haar klanten bij hun transitie naar de cloud, de digitale transformatie en optimalisatie van de bedrijfsprocessen. Door een continue focus op haar branches (Dienstverlening, Handel & Logistiek & Industrie, Branche & Belangen organisaties en Import Distributie Service & Verhuur) ondersteunt Pylades haar klanten succesvol met veel kennis en toewijding.

Beide bedrijven vullen elkaar aan op vele vlakken en zijn dus zeer complementair. Ad Ultima heeft een sterke positie in België, een groeiende activiteit in Frankrijk, maar een beperkte aanwezigheid in Nederland. Pylades is al meer dan 30 jaar actief in Nederland met een leidende positie in enkele specifieke sectoren met zowel nationale als internationale klanten.

Beide bedrijven zijn voorlopers in het helpen van klanten in hun digitale transformatietraject met een sterke focus op ‘cloud’ toepassingen. Naast Microsoft Dynamics 365 en PTC bieden ze significante meerwaarde voor klanten d.m.v. eigen software oplossingen. Samen met Waterland wil de groep haar positie verder versterken in de thuismarkten, alsook de internationale aanwezigheid uitbreiden.

Filip Bossuyt (Group CEO) stelt: “De combinatie van Ad Ultima en Pylades, twee zeer complementaire bedrijven, creëert meteen een sterke groep. Dit is de eerste stap in een ruimere consolidatie van de West-Europese markt, die tot op heden nog zeer gefragmenteerd is en waarin wij proactief willen handelen. Wij zijn actief in boeiende sectoren die voor een groot stuk afhankelijk zijn van efficiënte en innovatieve oplossingen om hun positie te kunnen versterken en/of bewaren. Wij beschouwen onze klanten als partners op lange termijn en kijken ernaar uit om die partnership nog verder te versterken. De bewezen ervaring van Waterland in het ondersteunen van bedrijven in een versnelde, internationale groeistrategie door middel van ‘buy & build’ maakt hen de meest aangewezen partner voor de groep.

Filip Bossuyt blaast volgend jaar 20 kaarsjes uit als CEO Filip Bossuyt blaast volgend jaar 20 kaarsjes uit als CEO

Mark Gooijer (MD Pylades) stelt: “Samen met Ad Ultima en Waterland bouwen aan een grotere, internationale groep is een logische volgende stap voor Pylades, die reeds een sterke marktpositie heeft uitgebouwd in Nederland”. Pieter Duyvenvoorde (MD Pylades) voegt toe: “Ik kijk ernaar uit om samen met Ad Ultima en Waterland het volgende hoofdstuk te schrijven”.

Ad Ultima en Pylades hebben beide een sterke reputatie uitgebouwd op het gebied van business software implementaties, met een focus op Microsoft Dynamics 365 en PTC producten gecombineerd met eigen ‘Intellectual Property’. Dit partnership past perfect binnen onze strategie om de internationale groei van toonaangevende ondernemingen te ondersteunen.”, aldus Cedric Van Cauwenberghe, Managing Partner Waterland.

Over Ad Ultima Group

Ad Ultima Group (www.adultimagroup.com), opgericht door Filip Bossuyt in 2001, is een Belgische specialist in de implementatie van business software. De groep ondersteunt ‘end-to-end’ digitale transformatietrajecten via een brede waaier aan producten: Microsoft Dynamics (ERP/CRM), PTC (CAD/PLM/IOT) en eigen IP (Document Management). Ad Ultima Group is actief in de Benelux en Frankrijk en levert diensten aan klanten in 3 specifieke sectoren (bouw, logistiek en productie).

Over Pylades

Pylades (www.pylades.com/nl), opgericht in 1986, is een Nederlandse specialist in de implementatie van Microsoft Dynamics 365 (ERP/CRM/BI). Pylades ondersteunt haar klanten bij hun transitie naar de cloud, de digitale transformatie en optimalisatie van de bedrijfsprocessen. Door een continue focus op haar branches (Dienstverlening, Handel & Logistiek & Industrie, Branche & Belangen organisaties en Import Distributie Service & Verhuur) ondersteunt Pylades haar klanten succesvol met veel kennis en toewijding.

Over Waterland

Waterland (www.waterland.nu) is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die ondernemers terzijde staat bij het realiseren van hun groeiambities. Met substantiële financiële middelen en specifieke marktkennis stelt Waterland haar deelnemingen in staat om zowel autonoom als door middel van overnames versneld te groeien. Waterland ondersteunt daarbij actief op financieel, strategisch en operationeel vlak. Waterland heeft kantoren in Antwerpen (BE), Bussum (NL), München (DE), Hamburg (DE), Zurich (ZW), Warschau (PL), Manchester (UK) en Kopenhagen (DK), en beheert momenteel een gecommitteerd vermogen van € 6 miljard.