Deze 5 updates zullen Microsoft Teams nog interessanter maken

De populariteit van corporate chat applicaties kende de voorbije jaren een stevige groei. Het vervangen van Skype for Business door Teams was een antwoord van Microsoft hierop. Dankzij Microsoft Teams kunnen bedrijven veel efficiënter communiceren en samenwerken.

Vorige week stelde Microsoft heel wat nieuwe producten en updates voor tijdens hun jaarlijks event Microsoft Ignite. Ook Teams is één van de gelukkigen en krijgt enkele updates waardoor data en communicatie gestroomlijnder verlopen. Wij hebben voor jou de meest interessante nieuwtjes hieronder opgelijst.

1. Vernieuwde integratie tussen Teams en Outlook

Vanaf volgend jaar zal je conversaties in Teams kunnen verzenden in Outlook en omgekeerd. Op die manier zal je gemakkelijker kunnen verwijzen naar een conversatie en die voorzetten in een andere applicatie. Wat nog niet mogelijk zal zijn, is de synchronisatie tussen de twee wanneer je antwoord op een e-mail van Outlook in Teams of omgekeerd.

2. Beheer opdrachten

Verder zal je in 2020 een nieuw paneel rond ‘taken’ te zien krijgen. Hierin zal je alle taken terugvinden die toegewezen zijn aan jezelf alsook alle taken die toegewezen zijn binnen een bepaald Team. Deze zullen gesynchroniseerd zijn met Outlook, Microsoft To Do, Teams Channels en Planner. Dit nieuw paneel kan je personaliseren volgens je behoeften in lijsten, agenda’s, grafieken,…

3. Virtuele vergaderingen met externen

Een nieuwe feature in Teams zal het binnenkort mogelijk maken om met externe partners via het platform te communiceren. Zo zal je jobinterviews en gesprekken met klanten gemakkelijk voeren zonder dat beide partijen fysiek aanwezig moeten zijn. Vooraf kan je de gesprekken ook inplannen.

4. Veiligheid van Teams

Een nieuwe applicatiecatalogus zal ervoor zorgen dat IT-beheerders op een veilige manier applicaties vanuit het beheercentrum van Microsoft Teams in kunnen schakelen. Via deze catalogus kan de beheerder informatie rond naam, beschrijving, beleidsdetails, etc. zien. Verder kan die ook verschillende beleidspakketten toewijzen aan de gebruikers. Op die manier heeft de IT-beheerder enkel de functies die hij/zij nodig heeft. Op dit moment is er reeds een beleidspakket klaar voor onderwijs, maar er volgen er nog meer! Ook zal de IT-beheerder de verschillende apparaten beter kunnen beheren. Hierdoor kan hij/zij de apparaten monitoren, een diagnose stellen en herstarten. Daarbovenop zal Teams URL-links blokkeren indien ze niet veilig lijken.

5. Voeg inzichten en eigen applicaties toe

Als je zelf een applicatie creëert via Power Apps kan je binnenkort deze app publiceren als Teams app. Zo kan je de app gemakkelijker gebruiken in je Teams omgeving. Je zal ook de mogelijkheid hebben om deze te pinnen, zodat ze binnen handbereik zijn wanneer je ze nodig hebt. Verder zal je ook notities via Teams kunnen opslaan in OneNote evenals data via Power BI kunnen doorsturen.

Voor extra informatie rond alle Teams updates kan je hier terecht.