Deze aspecten zullen de klantenervaring in 2020 vormgeven

Klanten verwachten dat bedrijven zo snel mogelijk antwoorden op hun vragen, en zo goed mogelijk inspelen op hun noden en wensen. Ook in 2020 blijft dit belangrijk, zo kan je automatisatie en data inzetten om de klantenervaring te versterken. Hieronder vind je alvast vier aspecten waar bedrijven in 2020 op kunnen letten indien ze een goede klantenervaring willen leveren.

1. Automatisatie zorgt voor klanttevredenheid

De verwachtingen van klanten ten opzichte van bedrijven en hun producten vergroot. Ze willen hun product personaliseren en verwachten een steeds kortere levertijd. Om aan deze wens tegemoet te komen, kunnen bedrijven met een configurator werken. Door deze aan je webshop te koppelen, kunnen klanten gemakkelijk eigen product samenstellen. Doordat de configurator daarbovenop aan het ERP-systeem gekoppeld is, wordt het gehele proces geautomatiseerd. Je houdt jouw klant tevreden doordat je een gepersonaliseerd product en een korte productietijd kan aanbieden.

Ook nieuwe technologieën zoals machine learning en Artificial Intelligence kunnen processen automatiseren. Zo zijn er chatbots voor websites die de vragen van potentiële klanten beantwoorden. De tijd die je normaal gezien voorziet om klantenvragen te beantwoorden kan je dan voor belangrijkere doeleinden gebruiken, zoals een kwaliteitsvolle customer experience. Oplossingen zoals PowerApps maken het chatbot verhaal mogelijk.

Wist je dat PowerApps enkele nieuwigheden in petto heeft?

2. Vorm een sterk merkverhaal en val op

Een belangrijk aspect bij de digitalisatie van je bedrijf en dus ook het online aanbieden van je producten, is de vormgeving en communicatie rond je merk. Doordat producten minder worden aangeboden in fysieke winkels, wordt een sterk merk nog belangrijker. Dit hangt samen met het merkverhaal. Merken zullen evolueren tot partners van de klant, met een sterke persoonlijkheid en mening. Enkel op die manier zal je merk niet verdwijnen in de zee van concurrentie. Je bedrijf zal zich ook meer moeten gedragen als een dienst, een dienst die mensen helpt en advies geeft.

3. Behandel data met zorg en transparantie

Ook het vertrouwen en de transparantie moeten aanwezig zijn in je bedrijf. Zeker met de opkomende rol van data wordt het belangrijker om op een correcte manier om te gaan met die gegevens. De manier waarop je nu omgaat met data van klanten of bezoekers zal namelijk hun toekomstig digitaal gedrag bepalen. Ga vertrouwelijk om met gegevens en blijf transparant. Vertel je klanten wat je met die data van plan bent en gebruik ze enkel daarvoor.

4. Alle data op één platform

Die data moet dan natuurlijk op een efficiënte manier geraadpleegd kunnen worden. Niet enkel die data, maar alle data in je bedrijf. Van voorraadinfo, chatbotinfo tot info na verkoop, alles wordt bijgehouden op één platform. Hier komt Microsoft Dynamics 365 om de hoek kijken. Dit platform heeft voeling met alle processen doorheen het bedrijf en maakt deze zo efficiënt mogelijk. Zo kan het zorgen voor een snellere opvolging met de klant.

Wens je meer informatie rond de mogelijkheden van Microsoft Dynamics 365? Contacteer ons!

Bron.