Ghelamco Group vereenvoudigt projectopvolging en rapportering met Ad Ultima Group

Om de financiële en administratieve opvolging van de projecten in binnen- en buitenland te vereenvoudigen en beter op elkaar af te stemmen, gaat Ghelamco Group voortaan gebruik maken van een nieuw software-arsenaal dat door Ad Ultima Group zal worden geïmplementeerd. Concreet gaat het over Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations, Microsoft Dynamics 365 for Sales, Microsoft Power BI, het samenwerkingsplatform UltiPoint en document in- en output management van Ex Arte. Het einde van deze ingrijpende omschakeling is voorzien voor de zomer van 2020.

Betere informatie-uitwisseling op internationaal niveau

De laatste jaren kende Ghelamco Group een sterke internationale groei. Behalve in België voert de projectontwikkelaar uit Ieper ook bouwprojecten uit in Polen, Rusland en Oekraïne. Om de verdere groei te verzekeren, vernieuwt Ghelamco nagenoeg zijn volledige bedrijfsondersteunende software. “Zowel inzake de financiële en administratieve opvolging van projecten als inzake de rapportering naar de directie, willen we op een uniforme manier kunnen samenwerken in alle landen”, vertelt Sven Deneubourg, IT-manager bij Ghelamco. “Momenteel houdt elk land er nog zijn eigen werkwijze en software op na, waardoor het niet eenvoudig is om snel en efficiënt de meest recente informatie uit te wisselen.”

Met Microsoft Dynamics 365 wil Ad Ultima Group de financiële en administratieve opvolging van projecten vereenvoudigen en automatiseren. Door dit te koppelen aan het samenwerkingsplatform UltiPoint en het in- en output management van Ex Arte mag een vlotte informatie-uitwisseling in de toekomst geen probleem vormen. Met Microsoft Power BI worden alle belangrijke bedrijfsgegevens duidelijk gevisualiseerd en komen er heel wat nieuwe rapporteringsmogelijkheden bij.

In 2020 klaar voor gebruik

In 2016 stelde i.deeds op vraag van Ghelamco Group een lastenboek op en startte de zoektocht naar een partner. “Ad Ultima Group toonde ons in de vorm van een demo dat Microsoft Dynamics 365 tegelijk heel wat standaardfunctionaliteiten biedt en toch zeer flexibel is. Dit in combinatie met de uitstekende integratie van Microsoft Office 365 in UltiPoint van Ex Arte overtuigde ons dat we dit allemaal perfect kunnen afstemmen op onze processen”, aldus Frederiek Demyttenaere (business analist bij i.deeds) . “Daarnaast hadden we ook meteen een erg goed gevoel bij Ad Ultima Group. Ze begrijpen onze noden en werken zeer pragmatisch. De mensen van Ad Ultima Group die we in het voortraject leerden kennen zullen ook nauw betrokken zijn bij de implementatie. Dat geeft ons veel vertrouwen en vonden we niet terug in de andere voorstellen.”

Halverwege mei start de implementatie en tegen de zomer van 2020 moet dit afgerond worden. Dit project raakt verschillende domeinen binnen de Ghelamco group en is daarom een goed voorbeeld van de end to end visie die Ad Ultima Group uniek maakt. Ad Ultima Group garandeert een geïntegreerde aanpak doorheen de organisatie en kan die belofte waarmaken door zelf ook heel nauw samen te werken. Voor dit project biedt Ad Ultima Group met een vijftiental medewerkers voor elk thema diepgaande expertise en stemt alle stukjes van de puzzel op elkaar af.

 

Over Ad Ultima Group

Klanten kunnen bij Ad Ultima Group terecht voor procesverbetering en automatisering van hun productontwikkeling, productie, distributie, promotie, verkoop en service. Ad Ultima Group geeft bedrijfsondersteunend advies, levert diensten en implementeert oplossingen die helpen om beter inzicht te krijgen in hun werking, innovatie versneld door te voeren en beter samen te werken. Ad Ultima Group focust zich op productie- en logistieke bedrijven met toepassingen voor onder meer ERP, CRM, PLM en DMS. Dat gebeurt onder andere met software van Microsoft, PTC en Ex Arte. Ad Ultima Group is de enige organisatie in de Benelux en Frankrijk die deze combinatie van diensten aanbiedt.

Vragen of opmerkingen?

Contacteer ons.