Microsoft Dynamics 365: uw ticket naar digitale transformatie

Met het Dynamics 365-platform biedt Microsoft organisaties de mogelijkheid om hun ERP-, CRM- en financiële software naar de cloud te verhuizen. Veel CIO’s zullen zich afvragen of het de moeite waard is om de overstap te maken van een server-based business management oplossing zoals Microsoft Dynamics AX naar de cloud. Wij denken alvast van wel, al was het maar om de basis te leggen voor de digitale transformatie van uw organisatie.

Microsoft Dynamics AX is al jaren een populaire ERP-oplossing voor productie-, bouw- en logistieke bedrijven. AX is vooral een desktop-gebaseerde applicatie, met enkele web- en mobiele add-ons.

In 2016 lanceerde Microsoft Dynamics 365, een volledig web- en cloud-gebaseerde oplossing. Microsoft Dynamics 365 brengt ERP, CRM en business intelligence – voordien allemaal aparte pakketten – effectief samen in één oplossing. Met Microsoft Dynamics 365 kunt u dus alle processen en activiteiten in uw organisatie beheren.

Digitale transformatie

De vraag die vandaag op ieders lippen ligt is: moeten we de overstap maken van Microsoft Dynamics AX naar Microsoft Dynamics 365? Of beter gezegd: moeten we onze bedrijfsprocessen überhaupt naar de cloud verhuizen? Wij vinden alvast van wel. Want naast de vele praktische voordelen die het pakket biedt, is Microsoft Dynamics 365 voor uw organisatie het ticket naar digitale transformatie.

De recente explosie van digitale technologieën, zoals the Internet of Things, AI en machine learning, biedt veel kansen. Maar er zijn ook uitdagingen. Digitalisering stelt organisaties in staat om eenvoudig gegevens over hun processen te verzamelen. Maar om effectief een datagestuurd bedrijf op te bouwen, moet u in staat zijn om de enorme hoeveelheden informatie die door uw operationele processen worden gegenereerd te beheren en te analyseren.

Met een cloud-gebaseerde oplossing, zoals Microsoft Dynamics 365, wordt dat een stuk eenvoudiger. In dit artikel bespreken we vijf manieren waarop Microsoft Dynamics 365 de digitale transformatie van uw organisatie een impuls kan geven.

5 redenen waarom Microsoft Dynamics 365 uw digitale transformatie zal stimuleren

  1. Gemakkelijker toegang tot uw bedrijfsprocessen

Microsoft Dynamics 365 geeft u op een eenvoudige en betaalbare manier toegang tot uw bedrijfsprocessen. Via een simpele webbrowser kunt u Microsoft Dynamics 365 overal gebruiken waar er een internetverbinding is. Het platform draait op elk apparaat (pc, tablet, telefoon), elk besturingssysteem (Windows, Mac, enz.) en bijna elke browser (IE, Chrome, Safari, enz.).

Een supply chain is een complex netwerk van processen en interacties. Gegevens van verkoop, leveranciers, orderafhandeling, product performance en klantenservice moeten allemaal worden meegewogen bij het verbeteren van supply chain-processen. Met een cloud-gebaseerde oplossing

zoals Microsoft Dynamics 365 heeft iedereen, van supply chain professional tot hoger management, direct toegang tot real-time informatie, waar die zich ook bevindt.

Voor productie- en logistieke bedrijven biedt Microsoft Dynamics 365 gebruikers eenvoudig toegang tot company assets. De fabrieken van vandaag worden meer en meer verbonden via het Internet of Things. Door een innovatief ERP-pakket zoals Dynamics 365 te combineren met IoT-ready onderdelen, kunnen fabrikanten hun assets nog beter monitoren, defecte of inefficiënte componenten opsporen en verzamelde gegevens gebruiken om efficiëntere apparatuur te ontwikkelen.

  1. Meer mogelijkheden, minder IT

Met Microsoft Dynamics 365 in de cloud is het niet langer nodig dat uw IT-medewerkers op locatie servers en systemen onderhouden. In plaats daarvan neemt Microsoft de verantwoordelijkheid voor het monitoren en updaten van het onderliggende platform en de applicatie zelf.

Organisaties die nog steeds kiezen voor een on-premise, server-gebaseerd systeem lopen het risico dat ze steeds meer servercapaciteit en rekenkracht nodig hebben. Toepassingen zoals AI en IoT eisen veel van uw IT-infrastructuur en met de technologische oplossingen van morgen zullen die eisen alleen maar toenemen. Daarom is cloud computing voor kleine en middelgrote bedrijven bijna een must.

  1. Klaar voor de toekomst

De technologie verandert sneller dan ooit tevoren. Met de cloud-gebaseerde Microsoft Dynamics 365 blijft u op een eenvoudige manier op de hoogte van de laatste trends. Microsoft biedt kostenefficiënte platformupdates om de drie maanden en applicatie-updates om de zes maanden. Zo zijn dure, storende upgrades om de paar jaar niet meer nodig.

  1. Betere en snellere beslissingen nemen

Meer inzicht in uw bedrijfsvoering en in uw klantbehoeften stelt uw organisatie in staat om betere beslissingen te nemen. Met een cloud-gebaseerde oplossing zoals Microsoft Dynamics 365 heeft u veel sneller toegang tot alle gegevens die van de fabrieksvloer naar het customer service center worden verzameld. Die kunt u dan gebruiken om uw activiteiten te verbeteren.

Microsoft Dynamics 365 bevat een real-time Business Intelligence (BI)-oplossing die actuele informatie biedt over hoe uw bedrijf presteert. Met behulp van Power BI-dashboards en -visualisaties krijgt u meer inzicht in uw bedrijfsvoering en kunt u zich concentreren op gebieden die kunnen worden geoptimaliseerd. Meer inzicht in uw activiteiten zal u uiteindelijk in staat stellen uw productieprocessen te stroomlijnen en uw producten veel sneller in de markt te zetten dan uw concurrenten.

  1. Verbeteren van de klantervaring

Microsoft Dynamics 365 integreert alle bedrijfs- en klantgegevens in één systeem. Dat maakt het voor uw klantendienst gemakkelijker om de juiste informatie te vinden en te reageren op vragen over de status van een bestelling of levering. Zo kunt u met Dynamics 365 de complete klantervaring verbeteren.

U kunt de verzamelde gegevens en informatie in uw BI-dashboards gebruiken om klanten te activeren tijdens de gehele product life cycle, diensten met toegevoegde waarde te verkopen en zelfs te voorspellen wat hun toekomstige behoeften zijn, gebaseerd op eerdere aankopen en activiteiten.

Conclusie: leg de basis voor digitale transformatie

Een cloud-gebaseerde oplossing zoals Microsoft Dynamics 365 kan de digitale transformatie van uw organisatie in gang zetten. Niet alleen door uw bestaande bedrijfsprocessen naar de cloud te verhuizen, maar ook door nieuwe mogelijkheden te creëren. De implementatie van Microsoft Dynamics 365 zal uw besluitvormingsproces en uw klantervaring verbeteren en meer dan waarschijnlijk de manier waarop u zakendoet voor altijd veranderen.