Bent u klaar om van ‘IT’ naar ‘IoT’ te gaan?

Volgens onderzoeks- en adviesbureau Gartner zal Internet of Things (IoT) de komende vijf jaar niet alleen sterk groeien maar ook een significante invloed hebben op de bedrijfsmodellen van de toekomst. Bent u reeds klaar om IoT in te zetten voor uw klanten?

Innovatie en personalisatie

Het aankoopproces is veranderd; klanten doen tegenwoordig het grootste deel van hun research online voor ze tot een aankoop overgaan. Ze kiezen het product dat het beste aansluit bij hun noden. Meer dan ooit moet u ook uw producten ontwikkelen aan de hand van die vragen en noden. Innovatie en personalisatie maken in deze markt het verschil.

“IoT is zowat voor elke industrie relevant, maar niet voor elke toepassing. Er zullen geen pure IoT-applicaties zijn. Eerder zullen deze IoT gebruiken voor bepaalde aspecten. Businessanalisten en ontwikkelaars van informaticaprocessen moeten dus zeker de ervaring en middelen hebben om IoT-apsecten in hun systemen te implementeren”, zegt W. Roy Schulte, vice president van Gartner in de nieuwsbrief van Value Chain.

Van IoT-data naar PLM-actie

Product Lifecycle Management (PLM) kan hierbij het verschil maken, door data in te zetten om producten te verbeteren. IoT kan hiervoor de cijfers leveren. Het is de rol van de PLM-oplossingen om deze technische gegevens en hun evolutie te beheren. Deze middelen geven vanaf het ontwerp tot en met het onderhoud een algemeen overzicht van de levenscyclus van een product en zijn verschillende versies.

In een markt die steeds sneller om nieuwe dingen vraagt, moet elk bedrijf dat zorgt voor de ontwikkeling van nieuwe producten beschikken over een middel waarmee het deze processen op gestructureerde wijze kan beheren en dit om de concurrentie voor te blijven. Gartner voorspelt dan ook dat over twee jaar 75% van de IoT-projecten twee keer zo lang zullen duren als gepland. Tegen 2020 zou volgens dezelfde bron IoT maar liefst een vijfde van het jaarlijkse beveiligingsbudget opslorpen in plaats van de huidige 1%.

Is uw PLM-systeem al voorbereid op deze toevloed aan data? Wil u IoT nuttig inzetten voor uw productontwikkeling? Contacteer ons vrijblijvend of kom hier alles te weten over de mogelijkheden van PLM.

Yves Vael

Vragen of hulp nodig?

Contacteer onze collega Yves Vael