Maak met Creo Illustrate montage instructies in een handomdraai

In een wereld waar verschillende culturen en talen samen komen is het beeld nog altijd één van de sterkste manieren om te communiceren. Ook in uw bedrijf is intern en extern communiceren doorheen verschillende departementen geen evidentie geworden. Maar communiceren met beelden is niet eenvoudig, want deze zijn veelal complex en moeilijk aan te passen.

Met Creo Illustrate biedt PTC een krachtige oplossing voor dit probleem. Het communiceren met beelden naar uw klant of serviceafdeling wordt nu zelfs makkelijker dan het geschreven woord. Onlangs hielden wij een webinar om de voordelen van Creo Illustrate te… illustreren. Scroll naar onderen om deze webinar meteen te bekijken!

Welk probleem lost Creo Illustrate voor mij op?

Als u een afdeling productontwerp heeft, dan werkt u ongetwijfeld al met één of ander 3D tekenprogramma om uw producten te ontwikkelen. De beelden die daar op het scherm verschijnen zijn eigenlijk ideaal om te gebruiken in een montage instructie, onderdeellijsten of als een JPG in een Word bestand. Maar het is allesbehalve efficiënt om die bronbestanden voor die doeleinden te gebruiken. En wat als uw bronbestand aangepast wordt door de ontwerper van het product nadat u alle screenshots heeft genomen? Dan start u van vooraf aan opnieuw.

Met Creo Illustrate lost men dit probleem méér dan op. Het wordt zelfs een krachtige troef om tijd te winnen en de professionaliteit van uw bedrijf te verhogen. Met Illustrate maakt u afbeeldingen van uw 3D tekening in alle mogelijke vormen. In enkele seconden tijd maakt u een exploded view, een lijntekening in plaats van een ingekleurd model, wordt de buitenste laag half doorzichtig zodat interne onderdelen zichtbaar worden, enz…

Hoe werkt Creo Illustrate met mijn tekenprogramma?

Creo Illustrate past perfect in de multi-CAD visie van PTC. U kunt dus ontwerpen in SolidWorks en daarnaast handleidingen gaan maken met deze SolidWorks bronbestanden. Zonder in te boeten in functionaliteit.

Een bijkomend voordeel is dat je met Creo Illustrate parallel kan gaan werken. Het is niet nodig om te wachten tot het bronbestand volledig klaar is bij de productontwerper om dan snel-snel de montage instructies voor de serviceafdeling te gaan maken. Wanneer het bronbestand vernieuwd of overschreven wordt, dan zorgt Creo Illustrate ervoor dat alle tekeningen en animaties zich automatisch aanpassen. Hierdoor werkt u zonder onderbreken verder en steeds met de correcte versie.

Ontdek en leer bij met onze PTC webinars:


Yves Vael

Vragen of hulp nodig?

Contacteer onze collega Yves Vael