SIF Group,
klaar voor de toekomst.

Zo’n ERP implementatie leert je organisatie kennen. En als de
consultants daarin met je meedenken... dat is goud waard.

Jeroen Kaarsemaker, Manager bedrijfsbureau SIF Group

Jeroen Kaarsemaker: “Het is zo belangrijk dat je voor een groot project iemand in huis hebt die zich betrokken voelt bij het bedrijf en er dus alles aan doet om het project te doen slagen. Mensen die geen band hebben met je bedrijf haken al snel af wanneer het écht moeilijk wordt.

SIF Group had een eerdere implementatie ervaring achter de rug toen Ad Ultima Group het ERP project overnam. De ‘lessons learned’ en de methodologie van Ad Ultima samen, zorgden voor de juiste klik en het nodige vertrouwen.

Er was ook geen sprake van een functionele lead en een technische lead. Dat zijn dingen die we in samenspraak met Ad Ultima Group hebben opgezet. Ik nam de rol aan van intern projectmanager. Dan hebben we ook binnen ons team een functioneel en technisch verantwoordelijke aangesteld. Tijdens het voortraject had Ad Ultima Group een aantal mensen meegenomen waarmee we meteen een ‘klik’ hadden. Mensen waarvan we dachten: als die persoon binnen een project voor een bepaald deel het voortouw neemt of functioneel verantwoordelijk wordt, dan hebben we daar zeer veel vertrouwen in.

Een implementatie van nieuwe software of de reorganisatie van interne processen vergt altijd een nauwe samenwerking tussen partner én bedrijf. Veel bedrijven onderschatten weleens de impact die zij zelf hebben op het welslagen van een traject. Goeie afspraken maken ook hier goeie vrienden.

Voordelen van digitaal versterkte processen voor SIF Group

Processen opnieuw bekijken doe je niet omdat je zin hebt in nieuwe software. Sterke en eenduidige processen zorgen voor een efficiëntere interne werking én het korter op de bal kunnen spelen wanneer problemen zich voordoen. Ook SIF Group begon aan deze implementatie om er duidelijke voordelen uit te halen.

Dankzij Ad Ultima kunnen wij de komende jaren
een antwoord bieden op wat de markt van ons vraagt.

Er waren niet zoveel partijen die windmolenfundatiepalen maakten of andere dikwandige ronde constructies. Zonder echte concurrentie kan je een beetje je eigen ding doen. Maar die markt is volwassen aan het worden, er komen meer leveranciers op de markt. Meer concurrentie betekent meer druk op de ketel. De tijd die je krijgt om de productie van die fundatiepalen te voltooien, worden korter. De verwachtingen van klanten worden ook hoger. De wens ontstaat om goed geïnformeerd te worden over mogelijke risico’s voor of tijdens je productie, zodat het installatieprogramma geen gevaar loopt. Daar zien we dat Microsoft AX – in combinatie met wat Ad Ultima aanbiedt (UltiProject), daar een goede rol in speelt. Zo kunnen wij de komende jaren een antwoord bieden op wat de markt van ons vraagt.

Altijd een stapje voor met een ‘trusted advisor’ zoals Ad Ultima Group

Het uitgestippelde project met Ad Ultima breiden we stilletjes aan verder uit, zodat we als organisatie klaar zijn voor de toekomst. Als we dat onder de knie hebben, denken we na over een Industry 4.0 strategie. We zijn een tijdje geleden uitgenodigd door Ad Ultima Group in Aachen bij de e.GO Mobile fabriek en dat zet aan tot denken. 

Wat ik daar vooral geleerd heb, is ten eerste hoe je dankzij data kan voorspellen, maar ook dat je op een andere manier je productieteam kan betrekken. Het behalen van targets is een mooi voorbeeld. Daarin zijn we nu ook stappen aan het maken, we hangen nu meer en meer digitale schermen in de productie om statussen weer te geven en betrokkenheid te creëren.

Meer info over SIF Group: www.sif-group.com

Gecategoriseerd onder
SIF Group

Omzet: +320 miljoen euro
Werknemers: +- 600 bedienden & arbeiders
Produceert tot 150 & 250 duizend ton per jaar
Beste maakbedrijf 2016 in Nederland
Beursgenoteerd sinds 2016

Challenge

Projectgestuurd bedrijf waarin vertrouwen en proactiviteit naar de klant toe een belangrijke factor is.

Solution

Beter inzicht in de financiële én operationele processen dankzij het Microsoft (AX) platform.

Benefits