Valvan Baling Systems beheerst extreem project-georiënteerde aanpak met Microsoft Dynamics AX

Valvan

Als goed bestuur erin bestaat ervoor te zorgen dat we sneller en goedkoper betere machines maken, dan ben ik ervan overtuigd dat dit niet kan zonder IT.

Frank Vandeputte, CEO Valvan Baling Systems

Door constante innovatie en door in te spelen op nieuwe marktbehoeften concurreert Valvan Baling Systems, actief in de machinebouw op maat, op wereldniveau.

De basisfilosofie van Valvan Baling Systems zat goed: door alle activiteiten in het bedrijf te relateren tot een project wist het management in principe altijd welke projecten rendabel waren en welke minder. Maar door de snelle groei van de voorbije jaren waren de systemen die die aanpak moesten ondersteunen niet meer aangepast. Om dit te vrijwaren koos Valvan voor Microsoft Dynamics AX en Ad Ultima Group als implementatiepartner.

Met Microsoft Dynamics AX is het bedrijf weer transparant en gedisplineerd geworden.

De return on investment is ondertussen duidelijk.

Gecategoriseerd onder

Download e-book: Valvan

  • Hidden
  • Hidden

Valvan

Valvan Baling Systems produceert hydraulische balenpersen voor de textiel en recycling industrie. Elke balenpers is een ander project. De hele Valvan groep realiseert met 200 mensen een omzet van ongeveer 30 miljoen euro.

Challenge

Valvan Baling System produceert volgens een extreem project-gestuurde aanpak. Maar de systemen die de informatie moesten leveren om die aanpak te sturen, waren door de snelle groei van de voorbije jaren minder aangepast.

Solution

Met Microsoft Dynamics AX kon Valvan Baling Systems de ontwerpfase (PDM) en het productieproces en uiteindelijk het hele bedrijf integreren en transparant maken.

Benefits

  • Transparantie en discipline
  • Geborgde procedures
  • Tijds- en productiviteitswinst
  • Efficiëntie verhoging
  • Grotere controle