Tijd- en kostenbesparingen voor ICO Terminals dankzij Dynamics 365

ICO Terminals behandelt jaarlijks zo’n twee miljoen wagens in de havens van Antwerpen en Zeebrugge. Het bedrijf was op zoek naar future-proof technologie om (onder andere) hun financiële processen te ondersteunen. Dankzij Microsoft Dynamics 365 kon ICO hun verouderd finance systeem vervangen door een modern en performant platform én de integratie behouden met hun terminal operating systeem van 2012. Dat systeem brengt het volledige traject van fabrikant tot dealer in kaart.

In deze aflevering van Z-Impact (in samenwerking met Microsoft) vertelt ICO Terminals over hun uitdagingen in de industrie en de samenwerking met Ad Ultima Group. Je komt te weten hoe het ERP van Microsoft zorgt voor enorme tijd- en kostenbesparingen door onder meer e-invoicing, een koppeling tussen warehouse management en aankoop, digitale aanlevering vanuit een interne toepassing alsmede een CRM met alle informatie vanuit finance.

Meer info over deze case op de Pulse pagina van Microsoft.

Gecategoriseerd onder
ICO Terminals

ICO bedient een uitgebreid netwerk van rederijen die verschillende bestemmingen over de hele wereld bezoeken van en naar alle continenten. Onze terminals in Zeebrugge en Antwerpen zijn belangrijke hubs voor de overslag van goederen in Europa, het VK, het Baltische gebied en Rusland.

Challenge

Omdat ICO jaar na jaar snel groeit, wilden ze hun processen vereenvoudigen door een meer gedigitaliseerde aanpak.

Solution

Om hun financiële processen en verkopen te ondersteunen, kozen ze voor Dynamics365 FO - Customer Engagement, Ex Arte Input management + interface naar hun TOS (Terminal Operating System)