Van off- naar online zaken doen met Veldeman Bedding

Veldeman Bedding

Dat bedrijven steeds vaker online verkopen, is geen geheim. Toch is voor sommige industrieën de stap van off- naar online niet zo vanzelfsprekend. Veldeman Bedding waagde recent de sprong en deed dit zelfs tijdens die eerste uitdagende coronamaanden.

De matrassen- en beddenindustrie werkt op vertrouwen. Zo bouwde Veldeman Bedding al jaren aan hun netwerk van slaapspeciaal- of meubelzaken. Toen er vanuit de Verenigde Staten een online matrassenmerk opstond, betekende dit ook een uitdaging voor onze traditionele matrassenfabrikanten.

Johan Fias, sales manager voor de Benelux bij Veldeman legt uit:

“Ons cliënteel werd geleidelijk aan geconfronteerd met online sales, online matrassenverkoop. Die trend ontstond in Amerika en kreeg vrij snel media-aandacht. In Europa ontstonden niet veel later soortgelijke initiatieven.”

“Het ondernemingsmodel van die bedrijven is niet langer te vergelijken met de traditionele matrassenproducent. Het bedrijf hoeft zich niet te verantwoorden tegenover de meubelzaak, want die slaan ze over. Daarnaast kan men rekenen op een stevige investeringsronde om hun merk in elk metro- of busstation aan te prijzen.”

Veldeman webshop

Veldeman Bedding webshop

De eindklant verwacht steeds vaker de mogelijk om producten online te kopen. In europa stijgt de totale e-commerce omzet elk jaar met meer dan 10%. Ook worden die aankopen steeds vaker buiten de landsgrenzen gedaan. Het belang van een online verkoopsstrategie wordt bijgevolg steeds groter.

“Bij Veldeman keken we daar initieel wat tegenop. De kwaliteit van online matrassen laat soms te wensen over. Starten met online verkoop was voor ons echter noodzakelijk om voeling te krijgen met die onbekende markt. Daarom zijn we gestart met het merk ‘Feasy’ – een matras die je online kan bestellen maar waarbij we zeker zijn van de nodige kwaliteitsgaranties.”

Volledig remote implementatietraject

De beslissing om een webshop voor het nieuwe merk uit te bouwen viel in maart. Die periode werd gekenmerkt door de eerste lockdown in ons land. Een lockdown betekende niet enkel het sluiten van de winkels maar ook het thuisblijven van consultants. Dit stond echter geen succesvolle implementatie van een webshop in de weg. Dankzij tools zoals Microsoft Teams, was het immers mogelijk om het volledige project remote te doen. In maart werden de eerste gesprekken gevoerd, in juni stond de webshop live.

Sana Commerce werd de gekozen webshoptechnologie . De standaard integratie met het voorraadbeheersysteem in Dynamics 365 is een enorm voordeel. Zo kan er rekening gehouden worden met de voorraad én worden de bestellingen geautomatiseerd. Sana Commerce is al jaren dé leider in B2B e-commerce, maar ook voor B2C-toepassingen is de technologie meer dan geschikt. Dat bewijzen Ad Ultima Group en Veldeman Bedding met de Feasy webshop.

Ontdek de B2B e-commerce factsheet van Sana Commerce!

Gecategoriseerd onder

 

 

Veldeman Bedding

Veldeman Bedding, opgericht in 1954, is een familiebedrijf gelegen in Oudsbergen, België. Als beddingfabrikant is Veldeman één van de belangrijkste spelers in Europa.