Fahrrad XXL kiest voor Raptor als moderne en geĂŻntegreerde document management oplossing

Fahrrad XXL

Fahrrad XXL is een Duitse fietsenverkoper actief zowel offline als online, met 15 lokale winkels doorheen Duitsland geĂŻntegreerd met een nationale webshop. Je vindt er het breedste assortiment aan producten die op de markt verkrijgbaar is. Met meer dan 800 werknemers in 10 verschillende bedrijven heeft Fahrrad XXL de laatste jaren een enorme groei gekend. Om hun documentenstroom onder controle te houden waren ze op zoek naar een modern document management systeem die een integratie met Microsoft Dynamics 365 toeliet. Daarom hebben ze gekozen voor de oplossing van 9altitudes genaamd Raptor.

“Raptor was in staat om een oplossing te bieden voor elke functionaliteit die we nodig hadden”, zegt Andreas Rose, projectmanager bij Fahrrad XXL

De zoektocht naar een nieuw DMS-systeem ontstond doordat het vorige systeem niet meer aan de verwachtingen voldeed. Fahrrad XXL ondervond integratieproblemen tussen hun vorige DMS en hun ERP-systeem Microsoft Dynamics 365: “De interface voldeed niet aan onze verwachtingen”, legt Andreas uit. “Een externe medewerker die destijds voor ons werkte, raadde Raptor aan. Hij vertelde ons over zijn positieve ervaring met het systeem, en dat we er rekening mee moesten houden bij het zoeken naar een nieuw systeem.”

Dus Fahrrad XXL begon een selectieprocedure en Raptor kwam naar voren als de beste en meest betrouwbare oplossing. “We hadden een goed gevoel over het platform en dat gevoel klopte ook. Het project startte op tijd, zonder problemen.”

“Een groot voordeel van het gebruik van een DMS-systeem is automatisering en digitalisering. Met Raptor is er een extra voordeel, namelijk de integratie met ons ERP-systeem ”, verduidelijkt Andreas. Zelfs in de lockdown-modus zorgde Raptor ervoor dat de wielen van Fahrrad XXL bleven draaien. “We hadden veel problemen tijdens de eerste lockdown, maar sinds we zijn overgestapt op Raptor, konden onze medewerkers thuis blijven werken.”

 

Gecategoriseerd onder
Fahrrad XXL

De Fahrrad XXL Group runt 15 gigantische fietsenwinkels in heel Duitsland. Elke individuele speciaalzaak kan terugkijken op tientallen jaren ervaring en traditie - sommige zelfs meer dan 100 jaar. De meeste van hun vestigingen zijn familiebedrijven. De koppeling van de afzonderlijke winkels begon meer dan 30 jaar geleden.

Challenge

Met meer dan 800 medewerkers in 10 verschillende bedrijven is Fahrrad XXL de afgelopen jaren sterk gegroeid. Om hun documentstroom aan te kunnen, waren ze op zoek naar een modern documentbeheersysteem dat kan worden geĂŻntegreerd met Microsoft Dynamics 365.