Haelvoet versterkt haar positie in de zorgsector met Ad Ultima Group

Het grootste verschil met vroeger is dat de sales ongelooflijk veel informatie mee hebben op de baan; ze zien de offertes, bestellingen en facturen. Informatie die belangrijk is voor de klant, informatie die ze voordien niet hadden.

Jonathan Ampe, General Manager Haelvoet

Als producent van zorgmeubilair staan we bij Haelvoet voor een langdurig en complex sales proces. Hierdoor is het voor ons belangrijk om zoveel mogelijk informatie mee te kunnen geven met onze sales mensen en hen eenvoudig te laten terugkoppelen intern. Zo creëren we tijdswinst en transparantie en gaat er geen kostbare informatie verloren.

Complexe sales

Voor Ad Ultima Group ons voorzag van een CRM systeem, waren wij op vlak van ons verkoopproces onvoldoende georganiseerd. We hadden eigenlijk geen overkoepelend zicht op onze sales activiteiten. Bovendien zat alle klanteninformatie voornamelijk in de hoofden van onze vertegenwoordigers, waardoor heel wat informatie verloren ging als één van hen het bedrijf verliet. Ook de coördinatie tussen sales en binnendienst verliep niet vlot en hinderde ons functioneren. Deze situatie was niet langer houdbaar. We hadden echt nood aan een degelijk CRM systeem.

Mobiele oplossing

Bij het zoeken naar een geschikte oplossing stelden wij een aantal vereisten voorop. Zo vonden we het ontzettend belangrijk dat onze vertegenwoordigers ’s avonds niet nog eens hun computer moesten bovenhalen om alles in te geven. De applicatie zou dus offline toegankelijk moeten zijn, zodat er gemakkelijk mobiel mee gewerkt kon worden. Gebruiksgemak was dan ook topprioriteit voor ons. Daarnaast zochten we naar een oplossing die vlot kon geïntegreerd worden in onze huidige systemen en gekoppeld kon worden aan ons bestaand ERP pakket. Onze keuze is uiteindelijke gevallen op de Ad Ultima Group die het door ons gekozen Microsoft Dynamics CRM heeft geïnstalleerd.

Time-to-value

Ad Ultima Group heeft ons goed bijgestaan in dit proces en ons voorzien van correct en duidelijk advies. Zij hebben met ons meegedacht op business én functioneel niveau, wat voor ons heel belangrijk is. Het proces kan dan ook omschreven worden als een co-creatieve samenwerking. Voor ons was time-to-value heel belangrijk. Voor de implementatie zijn ze stapsgewijs te werk gegaan en hebben ze het juiste evenwicht behouden tussen testen en implementeren.

Informatie, altijd en voor iedereen

Dankzij het Microsoft Dynamics CRM systeem dat volledig geïntegreerd is met ons ERP en Outlook pakket, varen wij als bedrijf niet langer blind. De transparantie en tijdswinst die we hoopten te bereiken zijn gerealiseerd. Onze binnendienst heeft alle informatie bij de hand en moet niet langer onze vertegenwoordigers bellen voor informatie op te vragen. Daarnaast hebben onze sales mensen ongelooflijk veel informatie mee op de baan, waardoor ze veel klantgerichter te werk kunnen gaan. Ad Ultima Group heeft onze noden zeker goed aangevoeld en waargemaakt wat ze beloofd hebben.

Gecategoriseerd onder

Download e-book: Haelvoet

  • Hidden
  • Hidden

Haelvoet

Haelvoet produceert comfortabele, elegante en duurzame meubelen voor ziekenhuizen, woon- en zorgcentra en andere zorginstellingen. Je kan bij Haelvoet terecht voor zowel ziekenhuismeubilair (ziekenhuisbedden, brancards, kinderbedden, nachttafels, patiëntenzetels, zorgzetels,…) als voor rusthuismeubilair (elektrische hoog-laag bedden, relaxzetels, relaxfauteuils, fauteuils, nachtstoelen,…). Al hun meubelen zijn eigen unieke creaties, ontwikkeld met oog voor design, kwaliteit en ergonomie. Zowel voor de patiënt als voor de zorgverstrekker.