Met een goed ERP systeem beschikt uw bedrijf over software waardoor u efficiënter werkt, betere beslissingen neemt en finaal betere resultaten boekt. ERP-systemen zijn interessant voor nagenoeg alle types organisaties, groot of klein. Uw bedrijfsgegevens zijn beter geïntegreerd en uw planning wordt helemaal overzichtelijk.

Wat is het geheim van een goede ERP implementatie?


1. Mensen maken de verandering

Uw medewerkers moeten uw ERP-implementatie dragen. Door bottom-up te werken, verhoogt u het engagement van het projectteam en tilt u meteen ook de slaagkansen omhoog. Maar let op bij de samenstelling van het team. Die moet doordacht zijn, want meerdere mensen met hetzelfde profiel vergroten het team onnodig.

2. Schrijf uw bedrijfsprocessen uit

Wilt u software die werkt? Weet dan wat erin moet. Denk niet alleen goed na over uw bedrijfsprocessen, maar schrijf ze ook uit. Dat klinkt eenvoudig, maar schijn bedriegt: vaak ontstaan er discussies over hoe bepaalde handelingen het best worden aangepakt. Begin er daarom tijdig aan.

3. Niet iedereen is even enthousiast

Niet iedereen zal even enthousiast zijn over uw nieuwe ERP-pakket. Toch kunt u ook deze mensen meekrijgen in uw veranderingstraject. Een goede zaak, want eens ze overtuigd zijn van de voordelen van de nieuwe software, worden ze uw grootste fans.

4. Vergeet niet te testen

Probeer, voor u live gaat, uw nieuwe ERP-pakket grondig uit. Het levert waardevolle inzichten op en u ziet uw bedrijfsprocessen praktisch vertaald. Zit er toch nog een kink in de kabel, dan hebt u nog ruimschoots de tijd om bij te sturen. Als u al live bent, is dat veel moeilijker en is er gevaar voor gegevensverlies.

5. Toon dat het project prioriteit heeft

Maak de implementatie van uw nieuwe ERP-toepassing prioritair en laat dat expliciet weten aan uw medewerkers. Die hebben namelijk niet altijd het gevoel dat ze flink wat tijd mogen investeren in het traject. Zorg ook dat uw werknemers de mogelijkheid hebben om zich te focussen op de implementatie. Ontlast hen door tijdelijk extra werkkrachten in te huren of hen minder taken te geven.

6. Definieer uw KPI’s

Leg naast uw bedrijfsprocessen ook vast welke KPI’s u wilt monitoren. Als uw ERP-oplossing niet de juiste info bijhoudt om deze op te volgen, dan is er geen weg terug. Deze KPI’s definiëren is een bedrijfsspecifieke oefening, want er bestaat geen KPI die voor iedereen geldt.

Meer weten over het recept van een geslaagde ERP implementatie? Lees hier verder…

Kies voor een klassiek of voorgeconfigureerd ERP-project

Wij bieden twee verschillende concepten aan onze klanten als het gaat over ERP-projecten. Bij de klassieke benadering bekijken we alle mogelijkheden om uw onderneming beter te doen werken. We doorlopen het standaardproces van analyse, scopebepaling, enzovoort. U kan daarbij sommige processen in één keer helemaal herzien of u kan uw ERP-systeem gefaseerd aanpassen.

Klassieke ERP implementatie
Voorgeconfigureerde ERP implementatie

Bij een voorgeconfigureerd ERP-systeem zijn de bedrijfsprocessen reeds volledig uitgewerkt. U moet alleen nagaan of uw werking past bij die processen, daarna kunt onmiddellijk van start. Ready-2-Benefit is onze voorgeconfigureerde versie van Microsoft Dynamics AX.

Download gratis:
"Het geheim van een geslaagde ERP-implementatie?"

Uw download zal automatisch starten, indien niet: , klik hier.