Altijd paraat

Onze Customer Support Desk staat elke dag klaar om uw technische en functionele vragen te beantwoorden. U registreert uw aanvraag online en kan vanaf dan de status van uw meldingen altijd opvolgen en aanvullen. We reageren binnen de afgesproken responstijden volgens uw Service Level Agreement (SLA).

Online kennisbank

Uw aanvragen en alle antwoorden daarop blijven achteraf online beschikbaar. Dezelfde of gelijkaardige aanvragen komen namelijk regelmatig terug. In de Ultimapedia kennisbank over uw IT-systeem vinden u en uw collega’s op termijn steeds meer antwoorden en gebruikstips.

Blijven evolueren

Ook met het gebruik van uw software bieden we ondersteuning. We hebben gecertificeerde trainers in dienst die meer dan twintig verschillende standaardopleidingen geven. Ook voor trainingen die we specifiek voor uw onderneming samenstellen, kunt u bij hen terecht. Het succes van uw implementaties -PLM, PDM, CAD, ERP, CRM- hangt mee af van de gebruikers die er op de correcte en snelste manier mee omgaan. Wij adviseren steeds om voldoende training te voorzien.

Onderhoud en beveiliging

Als u een onderhoudscontract heeft bij uw software, dan kan u ook beroep doen op de supportdiensten van PTC en Microsoft, voornamelijk om hun uitgebreide knowledge base online te raadplegen.