Event

Customer Connection Day 2017

21 september 2017
AuditoRium4
Sint-Denijslaan 485
9000 Gent

Zet uw bedrijf in een hogere versnelling met Industry 4.0

Digitale transformatie is een continu proces. Het gaat eigenlijk over hoe technologie de relatie tussen uw organisatie en uw klanten beïnvloedt. En over het ontwikkelen van processen en tools zodat uw organisatie snel en efficiënt kan reageren op de kansen die die nieuwe relatie creëert.

Ad Ultima group wil digitale transformatie graag wat tastbaarder voor u maken. Wij zijn ervan overtuigd dat het programma van onze Customer Connection Day u daarin kan helpen.

13u30Waarom zou IT het deze keer wel waar maken?

Filip Bossuyt (CEO @ Ad Ultima Group)

Het proces van digitale transformatie is voor de meeste organisaties niet eenvoudig. Hoe Ad Ultima Group zich heeft klaargestoomd om u optimaal te begeleiden en ondersteunen op deze boeiende road-trip?

Filip legt u graag uit hoe we transformatie een belangrijk deel van het Ad Ultima Group DNA gemaakt hebben. Samen met onze eigen ‘3L*4C*3S’-formule en onze End-to-End aanpak van úw unieke business case vormt dit de noodzakelijke brandstof voor elke evolutietraject naar Industry 4.0.

14u00Digital transformation drives sales and marketing alignment

Dirk Blondeel (Senior Manager & Stream Leader Marketing Automation @ The House of Marketing)

Digitaal transformeren gebeurt vandaag al. Sales- en marketingleiders groeien steeds meer naar elkaar, omdat resultaten de enige graadmeter zijn voor de efficiëntie in verkoop en promotie. Sales enablement technologie is sterk geëvolueerd en klaar voor een snelle roll-out. Start-ups experimenteren met open datasources en creëren enorme growth hack mogelijkheden voor B2B-teams. Bent u klaar om een grote sprong vooruit te maken?

14u45Coffee Break
15u15Breakout Sessie #1
Customer Engagement met Dynamics 365

Bart Schreurs (Senior CRM Business Consultant  @ Ad Ultima Group)

Welcome to the “Digital Age of the Customer”! Een nieuw digital tijdperk waar uw – zeer goed geïnformeerde – klant het voor het zeggen heeft, hoge eisen stelt en zijn mening graag deelt met de hele wereld.

Dynamics 365 Customer Engagement geeft u alle tools in handen om ervoor te zorgen elke klant zich koning voelt, niet alleen tijdens de verkoop, maar ook nadien. Een 360° overzicht van iedere klant, over alle kanalen heen en tijdens élk contactmoment, ook mobiel.

Digital transformation door intelligent BOM management

Dirk Luwaert (Digital Transformation Architect @ Ad Ultima Group)

Het is duidelijk dat Industry 4.0 een andere manier van werken vereist. Deze verandering start eigenlijk al in de design afdeling. Om snel te kunnen reageren op wisselende marketevoluties of klantenwensen heeft u meer dan ooit nood om alle technologische tools samen te brengen tot één gemeenschappelijk platform. Dirk toont u hoe u dit platform kunt bouwen door stapsgewijs de roadmap naar intelligent BOM management te volgen.

Dirk legt in deze sessie uit waarom en hoe u dient te streven naar ‘voor’denken in plaats van ‘na’denken. Hij huldigt het principe: ‘Think big, start small & scale up fast!

Business Insights: uw intelligente GPS mét live traffic info

Brecht Verduyn (Co-founder/analyst @ Qlaro) & Francky Vanparys (mede-eigenaar/CEO @ SCE)

Wist u dit: uit recent onderzoek blijkt dat hoe meer gegevens we hebben, des te lastiger het wordt om de relevante informatie eruit te filteren en op basis hiervan beslissingen te nemen. Ontdek in het verhaal van SCE hoe u ook uw organisatie een versnelling hoger schakelt én op de rijweg houdt dankzij een groeiproces van weten (rapportering & analyse) over beheersen (controlling & synthese) naar werkelijk sturen (simulatie, targeting, monitoring, verbetering)

16u00Pitstop & Changing Lanes
16u10Breakout Sessie #2
Zet uw organisatitie in pole position met digital engineering

Yves Vael (CAD & PLM Business Development @ Ad Ultima Group)

De termen ‘Internet of Things (IoT)’, ‘Augmented Reality (AR)’ en ‘3D Printing’ klinken u zeker en vast bekend in de oren. Grote kans dat u daarbij ook de opmerking maakte: “Zeer leuk, maar niets voor ons.”

Yves Vael maakt deze nieuwe en futuristisch-klinkende technologieën tastbaar met realistische toepassingen waar u vandaag al mee kunt starten.

Engicon nam de digitale versnelling met UltiPoint

Kurt Lommens ( CIO/COO @ Engicon)

Kom ontdekken hoe Engicon (Geldof) resoluut koos voor een centraal samenwerkingsplatform als drijvende kracht achter de digitale transformatie binnen deze sterk marktgedreven project engineering sector.

De behoefte aan convergeren en ontsluiten van informatie en documenten vanuit een ‘one platform fits all’ – aanpak maakte van UltiPoint de unieke frontoffice applicatie bij Engicon. De gebruiker wil die informatie ‘nu meteen’, op ‘any device’ en ‘anywhere’. Dit betekent dat je moet versnellen met betrekking tot je interne flows, dat je moet gaan samenwerken in real time. En dat je op zoek gaat naar hoe de digitale integratie met klanten en leveranciers optimaal kan verlopen zodat je telkens klaar bent om die nog hogere versnelling op een comfortabele manier te nemen.

Onder de motorkap van Microsoft’s nieuwste model in de Dynamics-serie

Wim Van hoorde (Technical Dynamics Lead @ Ad Ultima Group)

Bent u ook benieuwd naar alle technische nieuwigheden in Dynamics 365? Dan is deze sessie er speciaal voor u. Onze doorwinterde technicus Wim Van hoorde geeft u graag een rondleiding doorheen systeemadministratie, architectuur, integratie, mobility, data management, extensibilty en security. Daarnaast licht Wim ook toe hoe u op een efficiënte manier kunt migreren van uw huidige omgeving naar dit nieuwe Dynamics 365 platform.

16u55Pitstop & Changing Lanes
17u00Elektromobiliteit, die leuk, praktisch en betaalbaar is dankzij Industry 4.0

Dr. Rupert Deger (CIO @ e.GO Mobile AG)

Op de RWTH Aachen Campus ontwikkelt men een bijzonder kostprijsgunstig elektrisch voertuig. De ‘e.GO Life’ wordt nu al wel eens ‘de Duitse Tesla’ genoemd.

Het ontwikkelings- en productieteam toont hiermee in de praktijk aan dat met Industry 4.0 uiterst iteratieve ontwikkelingsprocessen en een zeer kostefficiënte realisatie van prototypes of kleine series mogelijk zijn.

In deze ‘Smart Factory’ worden verschillende technologieën (actieve/passieve sensortechnieken) aangewend om in vele domeinen, zoals bijv. goederenontvangst, materiaalstromen, montage, etc., de efficiëntie en de effectiviteit te verhogen.

17u45Stand-up Comedy ‘Burn-out voor beginners’

Arnout Van den Bossche (Senior Executive Comedian)

De draak steken met absurde situaties in het bedrijfsleven. Dat is het opzet van deze voorstelling. De inspiratie voor deze show komt helemaal uit Arnout’s eigen ervaringen in het werkveld. Voordat hij comedian werd, werkte Arnout meer dan tien jaar als ingenieur voor verschillende bedrijven. Hier zag hij hoe absurde regeltjes en oneindige vergaderingen werknemers knettergek maakten. Ook Arnout heeft geflirt met een burn-out.

“Ik wil aantonen dat humor en zelfrelativering op het werk heel belangrijk zijn om het te kunnen volhouden. Dat lijkt te werken: na mijn optredens komen mensen me vaak bedanken omdat ze nog eens goed hebben kunnen lachen met de dagelijkse ellende op hun werk.” (Arnout)

18u30

We sluiten deze ongetwijfeld inspirerende namiddag traditiegetrouw af met een culinair netwerkmoment