Microsoft Dynamics 365 biedt een krachtig platform aan om verschillende processen binnen jouw bedrijf te stroomlijnen. Je bepaalt zelf met welke bedrijfsapplicaties je werkt, de applicatie schaalt mee met de grootte van jouw organisatie. Dynamics 365 wordt nog sterker door de Microsoft 365 integratie, Business Intelligence software en het Azure Platform voor internetdiensten. Dynamics 365 biedt hiermee alles wat jouw bedrijf nodig heeft om volledig digitaal te werken.

Waarom voor Dynamics 365 kiezen?

Microsoft Dynamics 365 combineert verschillende bedrijfsapplicaties. Hierdoor vloeien bedrijfsdata realtime tussen applicaties zodat processen en afdelingen haarfijn op elkaar zijn ingesteld. Klik hier voor meer informatie rond het belang van vrije bedrijfsdata.

 

In de kern is Microsoft Dynamics 365 een clouddienst, een zogeheten SaaS (Software as a Service). Dat maakt de inzet van specifieke applicaties schaalbaar en flexibel, want licenties worden alleen afgenomen per gebruiker op basis van functie. Over updates en patches hoef je je geen zorgen meer te maken en je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Voor een vast bedrag per maand krijgt je software op maat, veilig en gemakkelijk. Zodat je volledig kan focussen op jouw business.

Maar ook voor bedrijven die de stap naar de cloud nog niet durven of kunnen zetten, voorziet Microsoft in een oplossing. Het is ook mogelijk om Microsoft Dynamics 365 versie on-premise te installeren op de servers van jouw bedrijf of van een extern datacenter. Eerdere versies van Dynamics (zoals het populaire Dynamics AX 2012) worden immers niet meer geïmplementeerd sinds augustus 2017.

Let wel: voordelen zoals automatische en frequente updates krijg je er bij on-premise niet bij.

Hoe zit Dynamics 365 in elkaar?

Je kiest de applicaties en het aantal gebruikers per applicatie. Je betaalt enkel voor wat je gebruikt. In de Microsoft AppSource staan tientallen apps voor elke denkbare bedrijfsbehoefte: van Analytics en AI tot Human Resources en Productiviteit. Elke applicatie kan je los gebruiken en eventueel apart integreren met andere systemen in uw IT-omgeving.

Op deze manier kan je elke combinatie van functionaliteit kiezen die jouw organisatie nodig heeft. Microsoft Dynamics 365 gaat niet uit van logge softwarepakketten, maar juist van specifieke gebruikersbehoeften.

Vanaf wanneer is Dynamics 365 voor jou interessant?

  • Grote investeringen in software blijf je uitstellen terwijl je wel de nood hebt om jouw processen te automatiseren en jouw dienstverlening te verbeteren;
  • Je wilt efficiënter gaan werken door jouw software voor klantenservice, sales, marketing en field service samen te brengen met jouw financiële software en ERP;
  • Jouw bedrijf verzamelt allerlei data en gegevens. Maar je haalt daar geen waardevolle inzichten uit waarmee je effectievere marketing en sales kan bedrijven;
  • Uit de markt ervaar je een grote behoefte aan innovatie en nieuwe bedrijfsmodellen. Die kan je nu niet invullen met jouw huidige softwareomgeving;
  • Je wilt de silo’s in jouw bedrijf vervangen met één efficiënte en schaalbare oplossing om jouw bedrijf volledig te transformeren.

Versnel jouw digitale transformatie

Met Dynamics 365 geeft Microsoft invulling aan haar visie om digitale transformatie bij bedrijven volledig te ondersteunen. Microsoft ziet ICT als de kritische succesfactor in de wereld van vandaag. Dé factor waarmee elk onderdeel van jouw bedrijf groeit, ontwikkelt en transformeert zodat je beter kan voldoen aan de veranderende markt en klantbehoeften.

Dat betekent persoonlijk contact opbouwen met jouw klanten, werknemers versterken met tools en inzichten, bedrijfsactiviteiten volledig optimaliseren en nieuwe producten en bedrijfsmodellen ontwikkelen.

Groeien met Dynamics 365

Microsoft Dynamics 365 is een platform waarbij mens, product en data met elkaar verbonden wordt. Binnen het platform kan je kiezen tussen individuele of gebundelde apps, voor volledig of licht gebruik. Hieronder vind je enkele voorbeelden terug die bij onze klanten het meest gebruikt worden.

  • Dynamics 365 Sales

Werk aan campagnes, breng leads binnen en meet de resultaten in één oogopslag. Deze app geeft je een toolbox vol intelligente processen die jouw sales ondersteunen.

  • Dynamics 365 Customer Service

Klanten staan in contact met jouw organisatie via tientallen kanalen. Dynamics 365 for Customer Service zorgt ervoor dat je het overzicht bewaard en gepast kan opvolgen. Zorg voor een persoonlijke klantenervaring met chathistoriek en case management.

  • Dynamics 365 Finance

Beheer de volledige boekhouding van je bedrijf met Dynamics 365 Finance. Creëer en bekijk financiële rapporten op maat om betere financiële beslissingen te nemen. Krijg bovendien meer inzichten in je financiële transacties om je snel te kunnen aanpassen aan veranderingen in financiële behoeften.

  • Dynamics 365 Field Service

Plan je technici op het juiste moment in met Dynamics 365 Field Service. Dit nog voor de klant het probleem heeft gedetecteerd! Stuur je technici op pad met het juiste gereedschap om het probleem de eerste keer al te verhelpen.

  • Dynamics 365 Supply Chain Management

Voorkom dat je voorraad uitgeput raakt met een efficiënter voorraadbeheer door middel van machine learning. Creëer verder een volledig beeld van je toeleveringsketen en verbeter je cashflow door je voorraad bij te sturen op basis van een veranderende vraag.

Ontdek meer apps op de website van Microsoft.

Ben je klaar voor de toekomst?

Met Microsoft Dynamics 365 kies je voor toekomstgerichte technologie die jouw bedrijf helpt om digitaal te transformeren. Je hoeft niet meer elke vijf jaar een grote sprong te nemen in tijd en middelen. Jouw softwareomgeving groeit organisch met jouw bedrijf mee, schaalbaar en in je eigen tempo. Via de cloud heb je altijd en overal direct toegang tot jouww bedrijfsgegevens. Dynamics 365 brengt jouw medewerkers, data en bedrijfsprocessen efficiënt samen. Dat werkt niet alleen prettiger, maar zorgt ook voor een verhoogde productiviteit en een hogere klanttevredenheid.

Zelf het gemak van Dynamics 365 ervaren? Contacteer ons om de mogelijkheden met jou door te nemen. Met onze concrete praktijkervaring en de bewezen oplossingen van Microsoft helpen we je graag om jouw ambitie waar te maken.