Dynamics 365 ondersteunt uw bedrijf zoals u wilt

Microsoft Dynamics 365 brengt ERP, CRM en financiële software samen als één krachtig instrument. U bepaalt zelf met welke bedrijfsapplicaties u werkt en het aantal gebruikers is aanpasbaar per maand. Dynamics 365 omvat ook Office 365, Business Intelligence software en het Azure Platform voor internetdiensten. Dynamics 365 biedt hiermee alles wat uw bedrijf nodig heeft om volledig digitaal te werken.

Waarom zou u voor Dynamics 365 kiezen?

Microsoft Dynamics 365 combineert verschillende bedrijfsapplicaties. Hierdoor vloeien bedrijfsdata realtime tussen applicaties, zodat processen en afdelingen haarfijn op elkaar zijn ingesteld. Klik hier voor meer informatie rond het belang van vrije bedrijfsdata. Zo ziet u bijvoorbeeld CRM-informatie over een lead of klant automatisch terwijl u een mail in Outlook opstelt. En kunt u uw offerte direct een-op-een doorzetten naar de projectmanagementsoftware, zodat het project meteen kan worden gestart en binnen planning en budget blijft.

Dynamics 365

In de kern is Microsoft Dynamics 365 een clouddienst, een zogeheten SaaS (Software as a Service). Dat maakt de inzet van specifieke applicaties schaalbaar en flexibel, want licenties worden alleen afgenomen per gebruiker op basis van functie. Over updates en patches hoeft u zich geen zorgen meer te maken en u betaalt alleen voor wat u gebruikt. Grote investeringen die uw kapitaal voor lange tijd vastzetten, zijn hiermee verleden tijd. Voor een vast bedrag per maand krijgt u software op maat, veilig en gemakkelijk. Zodat u zich volledig kunt focussen op uw business.

Maar ook voor bedrijven die de stap naar de cloud nog niet durven of kunnen zetten, voorziet Microsoft in een oplossing. Het is ook mogelijk om Microsoft Dynamics 365 versie on-premise te installeren op de servers van uw bedrijf of van een extern datacenter. Eerdere versies van Dynamics (zoals het populaire Dynamics AX 2012) worden immers niet meer geïmplementeerd sinds augustus 2017.

Let wel: voordelen zoals automatische en frequente updates krijgt u er bij on-premise niet bij.

Hoe werkt Dynamics 365?

U kiest de applicaties en het aantal gebruikers per applicatie. U betaalt enkel voor wat u gebruikt. In de Microsoft AppSource staan tientallen apps voor elke denkbare bedrijfsbehoefte: van Analytics en AI tot Human Resources en Productiviteit. Elke applicatie kunt u los gebruiken en eventueel apart integreren met andere systemen in uw IT-omgeving. Voor de negen grootste branches zijn specifieke apps beschikbaar: landbouw, distributie, financiële diensten, overheid, gezondheidszorg en biowetenschappen, productie, professionele diensten, detailhandel en consumentenartikelen en onderwijs.

Op deze manier kunt u elke combinatie van functionaliteit kiezen die uw organisatie nodig heeft. Microsoft Dynamics 365 gaat niet uit van logge softwarepakketten, maar juist van specifieke gebruikersbehoeften.

Wanneer is Dynamics 365 voor u interessant?

 • Grote investeringen in software blijft u uitstellen terwijl u wel de nood heeft om uw processen te automatiseren en uw dienstverlening te verbeteren;
 • U wilt efficiënter gaan werken door uw software voor klantenservice, sales, marketing en field service samen te brengen met uw financiële software en ERP;
 • Uw bedrijf verzamelt allerlei data en gegevens. Maar u haalt daar geen waardevolle inzichten uit waarmee u effectievere marketing en sales kunt bedrijven;
 • Uit de markt ervaart u een grote behoefte aan innovatie en nieuwe bedrijfsmodellen. Die kunt u nu niet invullen met uw huidige softwareomgeving;
 • U wilt de silo’s in uw bedrijf vervangen met één efficiënte en schaalbare oplossing om uw bedrijf volledig te transformeren.

Versnel uw digitale transformatie

Dynamics 365

Met Dynamics 365 geeft Microsoft invulling aan haar visie om digitale transformatie bij bedrijven volledig te ondersteunen. Microsoft ziet ICT als de kritische succesfactor in de wereld van vandaag. Dé factor waarmee elk onderdeel van uw bedrijf groeit, ontwikkelt en transformeert zodat u beter kunt voldoen aan de veranderende markt en klantbehoeften.

Dat betekent persoonlijk contact opbouwen met uw klanten, werknemers versterken met tools en inzichten, bedrijfsactiviteiten volledig optimaliseren en nieuwe producten en bedrijfsmodellen ontwikkelen.

Zo kunt u met Dynamics 365 direct inzetten op het Internet of Things (IoT). Uw slimme producten kunnen allerlei informatie verzamelen en updates doorgeven aan uw field service, bijvoorbeeld voor een reparatiemelding.

Dynamics 365 Enterprise en Business

Microsoft Dynamics 365 heeft twee versies gericht op twee verschillende doelgroepen: Business voor de kleine KMO en Enterprise voor middelgroot tot grotere bedrijven. Hierbinnen heeft u opties voor individuele of gebundelde apps, voor volledig of licht gebruik.

Dynamics 365 Enterprise

Gericht op organisaties met een stevig personeelsbestand en complexere processen:

 • Dynamics 365 for Sales & Marketing: Biedt waardevolle inzichten om uw klanten de juiste aandacht te geven over verschillende kanalen, verkopen te verhogen en relaties te verduurzamen.
 • Dynamics 365 for Customer Service: Verbindt en verbetert de klantenservice op alle kanalen.
 • Dynamics 365 for Project Service Automation: Projectmedewerkers werken efficiënt samen en projectmanagers hebben volledig inzicht in budget, planning en beschikbaarheid.
 • Dynamics 365 for Operations: Geeft zakelijke inzichten en informatie om uw bedrijfsresultaten te verbeteren.
 • Dynamics 365 for Field Service: Zorgt voor optimale service in het werkveld met efficiënte planning, realtime raadplegen en verzenden van informatie en biedt een koppeling met het IoT.
 • Dynamics 365 for Customer Insights: Geeft waardevolle klantinzichten waarmee werknemers efficiënter werken en voor hogere klanttevredenheid kunnen zorgen.

Dynamics 365 Business

Gericht op de kleinere KMO met enkele werknemers die een meer kleinschalige oplossing wensen:

 • Dynamics 365 for Financials: Geeft u een solide administratieve basis met orderverwerking, facturatie, voorraadbeheer en inkoop.
 • Dynamics 365 for Sales: Zorgt voor meer verkopen met praktische productlijsten, offertes, activiteitenbeheer, lead- en opportunitymanagement, rapportagetools en klantinzichten.
 • Dynamics 365 for Marketing: Tilt uw marketinginspanningen op een hoger niveau met e-mailcampagnes, webformulieren, gepersonaliseerde content en event planning.

U kunt ook voor één pakket of applicatie kiezen. Gebruikt u bijvoorbeeld al financiële software maar heeft u behoefte aan een CRM-pakket voor het verbeteren van uw klantcontact? Dan kiest u alleen voor Dynamics 365 for Customer Service. In deze video ziet u precies hoe dat werkt in Microsoft AppSource:

Bent u klaar voor de toekomst?

Met Microsoft Dynamics 365 kiest u voor toekomstgerichte technologie die uw bedrijf helpt om digitaal te transformeren. U hoeft niet meer elke vijf jaar een grote sprong te nemen in tijd en middelen. Uw softwareomgeving groeit organisch met uw bedrijf mee, schaalbaar en in uw eigen tempo. Via de cloud heeft u altijd en overal direct toegang tot uw bedrijfsgegevens. Dynamics 365 brengt uw medewerkers, data en bedrijfsprocessen efficiënt samen. Dat werkt niet alleen prettiger, maar zorgt ook voor een verhoogde productiviteit en een hogere klanttevredenheid.

Zelf het gemak van Dynamics 365 ervaren? Contacteer ons om de mogelijkheden met u door te nemen. Met onze concrete praktijkervaring en de bewezen oplossingen van Microsoft helpen we u graag om uw ambitie waar te maken.